Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, to jsem nečekal, takhle nečekaně ostrý krimithriller. Ti dva vrahouni byli fakt nelítostní hnusáci, kluk to zahrál taky výborně, i jeho fotr, i borci z Montany v hasičských flanelkách nebo policejních uniformách... Jediná trochu vada na kráse byla anorektická manekýnka Angelina v roli tvrďácké (a přitom citově traumatizované) velitelky parahasičů, jinak jde o luxusní relaxační béčko. Ale je fakt, že mě v tomhle žánru není těžké divácky uspokojit. Taky se mi hodně líbily záběry ohnivého pekla. Nikdy jsem sice takovýhle monstrpožár zblízka ani zdálky neviděl, ale nevím nevím, jestli se v reálu opravdu šíří rychlostí napalmového útoku. Ale bylo to hodně působivé. Jo a taky jsem si vzpomněl, jak jsem kdysi při četbě Kerouacových Desolation Angels toužil být hlídačem lesních požárů. Ale když jsem ve filmu viděl tu požární věž, tak vím naprosto jistě, že na ní bych tedy naprosto jistě sloužit nechtěl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vypráví pomalu a promyšleně, dívá se svým postavám solidně pod kůži a diváka strhne hutnou atmosférou. Ale mívá i potíže s tím, že se motá v kruzích (viz Yellowstone). Taylor Sheridan, chlapík, který k nám opakovaně vysílá drsné chlapácké projekty, zklamal. A možná svůj díl viny nese právě i to, že jsme zase čekali hodně velké věci. S hasičkou Angelinou Jolie, která sedí na strážní věží s traumatem z nepovedeného zásahu, to ale jaksi nejde. Chytne v lesích Montany vyděšeného kluka, ze kterého se stal právě sirotek, získává jeho důvěru, utíká s ním před blesky, učí ho rozdělat oheň a vlastně se herecky moc nesnaží. Nesnaží se ani duo zabijáků, které evidentně vstalo špatnou nohou. Nebo tu neschopnost mají už od narození (přitom je hraje solidní dvojka). Linie s Bernthalem mdlá a bez emocí, jeho drahá zřejmě plní afrohispánoasiatoindiáno kvóty. Digioheň fuj. Slabé tři hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM FORENZNÍ ÚČETNÍ, COŽ ZNAMENÁ, ŽE HLEDÁM VĚCI, KTERÝ NESEDÍ. A NĚCO JSEM NAŠEL. MUŽ, PRO KTERÉHO PRACUJI, BYL DNES KVŮLI MÉMU NÁLEZU ZABIT. ALE JÁ TO POŘÁD VÍM, COŽ ZNAMENÁ…“ ///    Zásadní problém bude s logikou. Jinak to prostředí plný zeleně (a ohně) je uklidňující… Duo nenápadnejch zabijáků sejme každýho, koho vidí… a jestli si během hodiny aspoň 10x řeknete „TO URČITĚ!“ tak prostě víc jak 2* nedáte. Naštěstí jsou tady i pozitiva – třeba ta černoška, která se chová normálně. Hlavní roli zde hraje neuvěřitelná dedukce postav, takže je to vlastně píčovina… Dokonce jsem se i zasmál (ne vole, vtip tady žádnej není!). Námět zajímavej (byť vohranej)… ovšem místo vyzáblý Jolie měl Sheridan přizvat nějakýho scénáristu, aby tu jeho slátaninu trochu doladil.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju hořící les. 2.) Chtěj mi zabít fotra.  /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, minimálne príbehom. Celkom zaujal a zaujala aj Angelina Jolie, ktorá mizne pred očami a musí už nosiť detské nohavice. A nie je už ani verná svojmu menu, keďže priezvisko Jolie si kedysi vybrala sama, čo vo francúzštine znamená pekná. Tie časy sú dávno preč. Čo však vo filme vôbec nefunguje sú niektoré prehnané situácie. Auto spadne vo veľkej rýchlosti  do rokliny, chlapcovi sa nestane vôbec nič. Angelina spadne z 10 metrovej výšky alebo tresne s padákom na zem a zase nič. Len si napraví chrbticu a ide. A duu zabijakov mohli dať slepeckú paličku. Z tých svojich samopalov vypálili snáď tisíc rán, no netrafili skoro nič. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Angelina po dlouhé době před kamerou a Sheridan po delší době za ní. Vznikl překvapivě nudný, nevýrazný a pitomý thriller z atraktivního prostředí s nezajímavými postavami a nijak se nestupňujícím příběhem. Sheridan úplně mimo, když si vzpomenu na vynikající Yellowstone i Wind River, nechápu jak mohl napsat a natočit film, který se tváří děsně temně a seriózně a přitom je hloupější než kdejaké béčko a občas jsem si říkal, že kdyby tam hrál Seagal, nijak by mě to nepřekvapilo. Kdo mi jde po krku technicky není špatný film a rozhodně nevypadá jako indie záležitost, ale je to průser pro všechny zúčastněné a i v sobotu odpoledne na Nově by si těžko hledal spokojeného diváka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Lietadlo na konci videa je DHC-6 Twin Otter s dvoma turbovrtuľovými motormi, lenže zvuková stopa je zvukom len jedného motora, ako napríklad v Cessne 172. (Arsenal83)
  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama