Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak výsledek předčil má očekávání v plné míře! Pomalu plynoucí film jako ze staré školy, který se v některých chvílích dost vleče (zejména první polovina budiž zářným příkladem), na druhou stranu se ale drží pořád ve vodách nadprůměru, za což může poděkovat perfektní chemii mezi hlavní hereckou dvojkou (Costner a Lane). V rámci zápletky se nejedná asi o žádnou inovativní podívanou, ale i tak jsem se jako divák dočkal jedné šílené situace, kterou jsem fakt nečekal. Jinak od večeře na začátku druhé půlky (což je za mě nejvydařenější sekvence celého filmu, tam se dala ta hutná atmosféra doslova a do písmene krájet) se film rozjel do slušných obrátek, dialogy strhující. Vše to zakončil vydařený katarzní a zároveň smutný konec. Dokážu si představit, že v rukou schopnějšího rejžy bychom se možná dočkali i filmu roku. Ale spokojenost i tak převládá. Za mě 7,5/10 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jednoduším příběhem, kde se moc nekudrlinkuje. Babička po rodinné tragédii zjistí stav, ve kterém se nachází její vnuk a s pomocí manžela se rozhodne ho za každou cenu dostat ze spárů podivné rodiny. Silou filmu je velmi uvěřitelný a citlivý příběh, který neulítává do akčních nesmyslů. +Diane Lane 75% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenzní pecka, ve které funguje na minimu prostoru téměř všechno. Costner a Lane se osvědčili jako filmový pár už v Man of Steel a zřejmě ne náhodou si podobné role zopakovali o několik let později. Typově eastwoodovina, ve které chybí tradiční morous Eastwood, ale namísto něj je stále zatraceně cool Costner v jeho typické poloze "polodrsného chlapáka", kterou hraje už dobrou dekádu a pořád stejně baví, jelikož je trefná, ze života a vyvarovávající se zbytečných plků o ničem. I zde je postava Costnera málomluvná, zato on point a nejsilnější momenty filmu jsou právě kolem něj. Oproti domu Diane Lane do toho dává paletu expresivních emocí a někdy jí scénáristé až příliš rozvazují ruce a diváka tak zahlcuje dialogy, které by mohly být kratší. Další malý velký film který občas bolí sledovat, ale nahazuje zajímavé momentky k zamyšlení týkající se rodiny, vztahu, životních ztrát, apod. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Spekulovat, zda herecká kariéra Kevina Costnera nabrala druhý dech, nemá po skvělém výkonu v seriálu Yellowstone smysl. Role zádumčivých otců, jež nemají problém tu a tam řešit věci násilím, Costnerovi jednoduše sedí. A téměř totéž, co předvádí v rančerském seriálu, zde přetavil do postavy vysloužilého šerifa, kterému zemře syn zanechav po sobě manželku a dítě. Šerifova snacha se brzy znovu provdá, nový manžel ji však bije. Společně odjíždějí přes polovinu Ameriky k jeho podivné rodině, a to se bývalému šerifovi logicky nelíbí. Překvapivě poklidné drama diváka dlouho napíná s lehce westernovým nádechem v pozadí a čekání na chvíli, kdy se vše zvrtne, tak šponuje napětí na maximum. Snímek si vysloužil s odkazem na Costnerovu slavnou roli přízvisko Tanec s vnuky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama