Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější komik Mr. Bean. Jeho grimasy jsou neodolatelné. U některých dílů, když jsem je viděl prvně, jsem se válel smíchy. Prostě zábava, která neomrzí. Navíc mám rád, když si někdo dělá legraci sám ze sebe. Sám jsem tomu zdárným příkladem. Mohl by se pokusit o nějaké nové díly, tím by mě vážně potěšil. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika která je naprosto geniální ve své čiré debilitě. Tak infantilní humor, který by však dokázal rozesmát lidi všech generací se již prostě nikdy nepovede udělat. Moje zdaleka nejoblíbenější scéna je ta, kde si Atkinson hraje v obchoďáku s betlémem, to můžu vidět tisíckrát a vždycky se řehtám jak ten kůň :-) ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Matematik a fyzik Atkinson není dobrým hercem, ale geniálním komikem. Dal světu pana Beana a já jsem za to vděčná. Vyrostla jsem s ním, a i když poslední pokusy vzkřísit ho působí jako autoparodie, pro mě je a bude tím roztržitým, roztomilým a geniálně vtipným velkým dítětem, které doprovází milý a inteligentní humor a rovnováha. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • V poslední části slyšíme při mši v kostele hlas faráře, kterého ale nevidíme. Namluvil ho sám Rowan Atkinson, představitel Beana. (don corleone)
  • V prvním záběru do zkouškové místnosti se muži v první lavici (před Beanem) podívají do kamery. (SONY_)
  • Píseň „Auld Lang Syne“ napsal skotský básník Robert Burns a je zpívána spolu s tradičním tancem o půlnoci Nového roku, jako právě v této epizodě. Ve volném překladu název písně znamená „Staré zlaté časy“. (SONY_)

Reklama

Reklama