Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Rowana Atkinsona si bude história pamätať predovšetkým ako Mr. Beana. Neprehliadnuteľný Angličan však počas kariéry stvárnil aj množstvo iných rolí, pričom jednou z nich je aj postava inšpektora Fowlera v tomto seriáli z rokov 1995 a 1996. Na prvý pohľad komediálny počin, parodujúci prácu a správanie radových britských policajtov, má však jednu celkom zásadnú chybu. A síce, že v podstate vôbec nie je vtipný. V mnohom je, dá sa povedať, dokonca trápny. "Humor", ktorý sa v ňom vyskytuje, nie je sucho britský, ale väčšinou zle napísaný a nezábavný. Nehovoriac o tom, že naprieč epizódami znie otrasný štúdiový smiech, ktorý ešte viac znepríjemňuje sledovanie už tak nepríjemného seriálu. Dielo kladie veľký dôraz na postavy. Niektoré z nich sú ešte ako-tak znesiteľné, ale napríklad Kevin Goody (James Dreyfus) alebo Derek Grim (David Haig) sú úplne otrasné. Predovšetkým postava Grima a jeho stále sa opakujúce nevtipné frázy otvárajú divákovi vo vrecku pomyselný nožík. The Thin Blue Line nie je iba príkladom zlého britcomu, ale predovšetkým príkladom zlého komediálneho seriálu ako takého. Nápad síce možno ešte oceniť, ale realizácia je katastrofálna. Aj spolu "iba" štrnásť epizód naprieč dvoma sériami je v tomto prípade veľa a divák pri ich sledovaní trpí. Skutočne humorné hlášky či scény sa tu dajú spočítať na prstoch jednej ruky. A to je na seriál, ktorý sa snaží byť komédiou, žalostne málo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající sitcom z prostředí maloměstské policejní stanice s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Hlavní postavou je Raymond Fawler (Rowan Atkinson), který je velitelem policejního sboru v malém Anglickém městě. I ostatní postavy jsou senzační. Zahořklá Fawlerova přítelkyně seržantka Dokinsová, energická konstábl Habibová, nesmělý konstábl Goody, hláškující černý konstábl Gladstone ("Moje matka mě na rasismus připravila. Mlátila mě a nadávala mi"..."Když jsem byl skautem, učili jsme se rozdělávat oheň provázkem a klacíkem. Nevím proč, protože mi vždycky přišlo jednodušší použít sirky."), zamindrákovaný detektiv Grimm a rozežraný lamač dívčích srdcí detektiv kostábl Cray (zvláště jeho smích je neodolatelný). Skvělé, jako Bean. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Série 1: je to klasickej anglickej humor - suchej jak z suchý z nosa, ušklíbající se nad nechutností lidské sexuality, používající inteligentní humor a řekl bych, že si ho užije spíš vyspělejší publikum (nejnechutnější scénka byla, když si Raymond nasadil čepici s blitkama). Nestane se, že byste se smíchy v křečích váleli po zemi. Nestane se, že by někdo přehrál Rowana Atkinsona (což je jedině dobře). Ale je to seriál, kterej jsem vlastně ani vidět nemusel a nijak by mě to nemrzelo. Přesto mě to v podstatě bavilo. Ale bacha - dejte si pozor na nadměrné hodnocení tady na čsfd. Myslím, že je to dost přehnané... PS: doufám, že to nikdo nebude srovnávat s Mr. Beanem, jak mají lidi ve zvyku, když vidí Rowana Atkinsona. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naladěný geniálními seriály Černá zmije a Mr. Bean jsem se s chutí vrhnul na další Atkinsonův pocit, a tento seriál ve mě bohužel zanechal značné rozpaky. Seriál často balancuje na hraně trapnosti a příliš dětinského humoru, a některé postavy (Dreyfus, Haig) jsou dost často velmi otravné. V některých dílech občas vysvitne nějaká jiskřička, že by to třeba mohlo jít, ale není jich bohužel příliš. Oproti ostatním počinům s Atkinsonem je tak tento seriál ve výsledku spíše zklamáním. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson - to není Mr. Bean, to je primárně inspektor Fowler. Šokující? Ani ne, s takto skvělým scénářem lze dělat divy a zvláště, nahrávají-li vám tak dokonalé postavy jako konstábl Habibová, konstábl Goody, nebo inspektor Grim. To se pak tvoří dějiny televizní zábavy jedna radost. Škoda těch pouhých čtrnácti dílů, ale to by nebyl britský seriál, aby neměl krátkého trvání. Na druhou stranu potěší prodloužená délka jednotlivých dílů (místo 20ti minut rovnou 30), vysoká koncetrace vtipů a s tím spojená trvanlivost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama