Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

topi80 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že každý úkol, který tato lokomotiva dostane, skončí nějakou nezodpovědností a průšvihem, tak bych ji nechal nanejvýš odstavenou na nádraží jako vábničku na sprejery. V dobách, kdy to dávali jednou za týden, to člověku tak nepřišlo, ale v dnešní době, kdy to má každý v souborech, tato skutečnost vyplave nekompromisně na povrch. Ale celkově vzato je to docela dobré a v tomto směru i poučné. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

Reklama

isabellac 

všechny recenze uživatele

Tento dá se říci večerníčkový seriál popisuje v krátkých příbězích dobrodružství mašinky Thomase a jeho přátel na fiktivním ostrově Sodor. Jednotlivé příběhy jsou krátké a zajímavé, vždy uvozovány a ukončeny chytlavou znělkou. Atraktivitě počátečních sérií navíc přispívá krásný hlas jak Michaela Brandona, tak hlavně Ringo Starra, který je úžasný. Díky pozdním sériím ubírám jednu hvězdičku, "modernizace" seriálu dle mého názoru neprospěla. V českém znění jsem nikdy neviděla - nemohu tudíž hodnotit, ale anglická verze patří k těm kvalitnějším programům pro děti (syn byl naprosto závislý a já se ráda dívala s ním). Trochu mimo mne jdou hodnocení typu - pro děti možná dobré, na můj vkus dětinské apod. Nějak jsem nezaznamenala, že by byl seriál určen pro dospělé ;-). ()

borsalino

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku se zdržím hlasování, neboť se jako dospělý necítím kompetentní k tomu, abych pohlédl na snímek očima dětí (já to už prostě neumím, nevím, kdo z Vás ano?), kterým je určen. Protože pokud bych tak chtěl činit, šlo by o pokrytecké a povrchní žvásty, neboť toto není určené dospělým, ale dětem. Jako dospělý z toho "odvařený" nejsem, ale překvapuje mě, kolik lidí si zde na tomto snímku chladí žáhu, nemáte na víc? Domnívám se však, že to není podstatné. Zajímalo by mě, odkud tento odpor vyvěrá - asi potřeba za každou cenu kritizovat... Poskytnu Vám jiný pohled rodiče téměř dvouleté holčičky, abyste se mohli zamyslet. Současná produkce nabízí mnoho nejrůznějších postaviček, s oblibou jde o jakési panďuláky z vesmíru plujících vesmírem na létajících gaučích, mlátících se po hlavách nejnovějším typem mobilního telefonu s čokoládovou náplní...a podobné nehorázné pitomosti. Vedle tohoto kreslený příběh mašinky, zažívající příběhy na jakémsi imaginárním ostrově, jsou jako balzám. Navíc je jednoznačně identifikováno dobro/zlo/dobře/špatně + ponaučení. Než zde budete psát prázdné bláboly, zamyslete se nad moderní produkcí, zkuste najít něco hodnotnějšího, podívejte se na to očima dětí, vyzkoušejte to na svých či "půjčených" dětech a pak teprve zkuste něco psát. Vsadím se s Vámi, že by se Vaše mínění významně změnilo. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal pouze jednu hvězdičku je, že jsem na to koukal jako dítě. Lokomotiva Tomáš mě prostě nějak děsil a znělka mi stále hraje v hlavě, když na ten seriál jen kouknu. Nemyslím si, že je to špatný seriál, má to skvělou zápletku, zajímavé děje, ale moc se omlouvám... Tomáš není můj šálek čaje. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Percy (č. 6) je zelená lokomotiva, která je založená na GWR No. 1340 Trojan, avšak Rev. W. Awdry považoval za nezbytné, aby jeho železniční příběhy byly co nejrealističtější. Za tímto účelem byla většina jeho lokomotivních postav postavena na skutečných návrzích. Nicméně, Percy byl navržen dříve, než tato politika vstoupila v platnost a tak Awdry později prohlásil, že Percy pravděpodobně začal jako GWR No. 1340 Trojan, ale později byl rozsáhle přestavěný (Maulincio)
  • Britská labouristická poslankyně a stínová ministryně dopravy Mary Creaghová se v zimě 2013 pustila do tvůrců oblíbené dětské animované série Mašinka Tomáš kvůli tomu, že v pohádkových příbězích citelně chybějí ženské postavy. Podle ní to dětem dává špatný příklad a v důsledku dívky odrazuje od toho, aby si samy pro sebe představovaly například povolání strojvůdkyně. (Flaxik)
  • Tomáš (č. 1) je lokomotiva LB & SCR (The London, Brighton and South Coast Railway) třídy E2. (Maulincio)

Reklama

Reklama