Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak ono předně je třeba rozlišovat. Je Mašinka Tomáš - původní, modýlková, animovaná, z roku 84 a pak jsou pokračování, která jsou už animovaná výhradně na počítači (seriál se točil do roku 2003). Staré příběhy se mi docela líbily a obdivoval jsem jejich technické provedení (koukal jsem na ně v roce 2001 v Anglii). Ty počítačové, co jdou teď u nás už tak dobré nejsou, ale mému dvouletému synkovi se líbí a to je pro mě důležité. A zároveň si myslím, že Thomas the tank engine patří ke slušnému průměru. Když vidím seriály, co jdou ve stejném bloku (Angelina balerína a Potápěj se Olly), tak Thomas je převyšuje o třídu a kluka na něj klidně nechám koukat, aniž bych se bál o jeho psychické zdraví. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Jako malý bych takhle animované mašinky asi miloval. Příběhy jsou občas jednodušší a opakují se, zaráží i některé nelogičnosti (Třeba: v prvních sériích se mašinky pohybují, zatímco lidé a zvířata okolo ne... Nebo: Lokomotivy se samy rozhodují, myslí, jednají, a přitom se občas ukáže, že je normálně řídí strojvedoucí - tak kdo je tedy ovládá?) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka o lokomotívach z krásneho ostrova, ktorý mi prišiel ako z tej najkrajšej rozprávky. Ak by som sa mal na nejakú chvíľu ocitnúť v tejto rozprávke, tak by som bol z toho určite na chvíľu rád, lebo do takej pohody ísť z takto problémového sveta, by mi možno na chvíľu na oddych padlo dobre. Pre deti z materskej škôlky a vlastne, pre všetky v predškolskom veku je toto veľmi vhodné a milé. Roztomilá rozprávka, v ktorej sa však často skoro nič nedeje. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Uff to je síla! Na můj vkus moc velké a tvrdé sousto a extrémně dětinské. Kdybych to viděl ale před deseti lety, věřím tomu, že by se mi to i líbilo. Dnes musím ocenit jen snahu vyjít těm nejmenším ratolestem vstříc. Směšné bylo to, že když se tam zpívalo anglicky, tak ani nebyla snaha texty písní nadabovat a klidně to bylo puštěné s anglickými titulky :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Toby (č. 7)  je hnědá (tramvajová) lokomotiva GER Class C53. (Maulincio)
  • Donald a Douglas (č. 9 a 10) jsou černé lokomotivy Caledonian Railway 812 Class. (Maulincio)
  • Edward (č. 2) je modrá lokomotiva LNER Class D20. (Maulincio)

Reklama

Reklama