Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud řádně vydechnu veškeré exhalace, zacpu si nosánek a ve správných oblastech zatnu sval, dokáži si vyrolovat varlata zpátky do těla, heč. Poté se vcítím do řadového batolete a smím tedy hodnotit podobné skvosty. Je to barevné a furt se tam něco hýbe, k tomu samé dobré konce, to fe mi uíbí, babíí, eťéé!. Po spuštění vercajku zpět pod kolena nezbývá, než dodat - mašinka Tomáš je kretenek tak veliký, že by v této disciplíně mohl klidně závodit. Ovšem není v tom sám. Šišihůají v tom s ním i ostatní otravně pracovité vláčky, buskobusy, vrtulníčky, pumpy, tlustý pan přednosta i jeho rachitický konkurent, prostě celý ten ostrov hrůzy. Chápu, že Brityš rejlvejs před lety pro samou ostudu pocítily nedostatek nadšených pracovníků, ale cílit náborová videa na až tak mladou sortu angličáků mi přijde zrůdné. Haranty, které to oslovuje, doporučuji seřezat plácačkou. Pěkně červenou stranou napřed, aby krvavé šmouhy zanikly na podkladu a nic vás v aktu spravedlnosti nerozptylovalo. Nebo posadit na pár hodin do vlaku, ono je to přejde samo. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak ono předně je třeba rozlišovat. Je Mašinka Tomáš - původní, modýlková, animovaná, z roku 84 a pak jsou pokračování, která jsou už animovaná výhradně na počítači (seriál se točil do roku 2003). Staré příběhy se mi docela líbily a obdivoval jsem jejich technické provedení (koukal jsem na ně v roce 2001 v Anglii). Ty počítačové, co jdou teď u nás už tak dobré nejsou, ale mému dvouletému synkovi se líbí a to je pro mě důležité. A zároveň si myslím, že Thomas the tank engine patří ke slušnému průměru. Když vidím seriály, co jdou ve stejném bloku (Angelina balerína a Potápěj se Olly), tak Thomas je převyšuje o třídu a kluka na něj klidně nechám koukat, aniž bych se bál o jeho psychické zdraví. ()

borsalino

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku se zdržím hlasování, neboť se jako dospělý necítím kompetentní k tomu, abych pohlédl na snímek očima dětí (já to už prostě neumím, nevím, kdo z Vás ano?), kterým je určen. Protože pokud bych tak chtěl činit, šlo by o pokrytecké a povrchní žvásty, neboť toto není určené dospělým, ale dětem. Jako dospělý z toho "odvařený" nejsem, ale překvapuje mě, kolik lidí si zde na tomto snímku chladí žáhu, nemáte na víc? Domnívám se však, že to není podstatné. Zajímalo by mě, odkud tento odpor vyvěrá - asi potřeba za každou cenu kritizovat... Poskytnu Vám jiný pohled rodiče téměř dvouleté holčičky, abyste se mohli zamyslet. Současná produkce nabízí mnoho nejrůznějších postaviček, s oblibou jde o jakési panďuláky z vesmíru plujících vesmírem na létajících gaučích, mlátících se po hlavách nejnovějším typem mobilního telefonu s čokoládovou náplní...a podobné nehorázné pitomosti. Vedle tohoto kreslený příběh mašinky, zažívající příběhy na jakémsi imaginárním ostrově, jsou jako balzám. Navíc je jednoznačně identifikováno dobro/zlo/dobře/špatně + ponaučení. Než zde budete psát prázdné bláboly, zamyslete se nad moderní produkcí, zkuste najít něco hodnotnějšího, podívejte se na to očima dětí, vyzkoušejte to na svých či "půjčených" dětech a pak teprve zkuste něco psát. Vsadím se s Vámi, že by se Vaše mínění významně změnilo. ()

isabellac 

všechny recenze uživatele

Tento dá se říci večerníčkový seriál popisuje v krátkých příbězích dobrodružství mašinky Thomase a jeho přátel na fiktivním ostrově Sodor. Jednotlivé příběhy jsou krátké a zajímavé, vždy uvozovány a ukončeny chytlavou znělkou. Atraktivitě počátečních sérií navíc přispívá krásný hlas jak Michaela Brandona, tak hlavně Ringo Starra, který je úžasný. Díky pozdním sériím ubírám jednu hvězdičku, "modernizace" seriálu dle mého názoru neprospěla. V českém znění jsem nikdy neviděla - nemohu tudíž hodnotit, ale anglická verze patří k těm kvalitnějším programům pro děti (syn byl naprosto závislý a já se ráda dívala s ním). Trochu mimo mne jdou hodnocení typu - pro děti možná dobré, na můj vkus dětinské apod. Nějak jsem nezaznamenala, že by byl seriál určen pro dospělé ;-). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Tomáš (č. 1) je lokomotiva LB & SCR (The London, Brighton and South Coast Railway) třídy E2. (Maulincio)
  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)
  • Henry (č. 3) je zelená lokomotiva LNER Gresley Class A1/A3. (Maulincio)

Reklama

Reklama