Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud řádně vydechnu veškeré exhalace, zacpu si nosánek a ve správných oblastech zatnu sval, dokáži si vyrolovat varlata zpátky do těla, heč. Poté se vcítím do řadového batolete a smím tedy hodnotit podobné skvosty. Je to barevné a furt se tam něco hýbe, k tomu samé dobré konce, to fe mi uíbí, babíí, eťéé!. Po spuštění vercajku zpět pod kolena nezbývá, než dodat - mašinka Tomáš je kretenek tak veliký, že by v této disciplíně mohl klidně závodit. Ovšem není v tom sám. Šišihůají v tom s ním i ostatní otravně pracovité vláčky, buskobusy, vrtulníčky, pumpy, tlustý pan přednosta i jeho rachitický konkurent, prostě celý ten ostrov hrůzy. Chápu, že Brityš rejlvejs před lety pro samou ostudu pocítily nedostatek nadšených pracovníků, ale cílit náborová videa na až tak mladou sortu angličáků mi přijde zrůdné. Haranty, které to oslovuje, doporučuji seřezat plácačkou. Pěkně červenou stranou napřed, aby krvavé šmouhy zanikly na podkladu a nic vás v aktu spravedlnosti nerozptylovalo. Nebo posadit na pár hodin do vlaku, ono je to přejde samo. ()

Reklama

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vnučka od toho nemůže oči odtrhnout - a to je pro mne rozhodující, je to pro děti, ne pro dospělé. Jednu hvězdu ubírám za odfláknutý překlad i dabing a trochu nepovedený překlad písničky v novějších dílech (mohli si dát víc záležet), sice některé příběhy jsou banální a i pro děti nezáživné, ale v celku je to povedené a roztomilé... ()

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Teď mi úplně došlo, jak jsem to vždycky hrozně miloval a chtěl mít doma všechny modely od všech výrobců a jak jsem pořád sjížděl nějaké katalogy a jak jsem fakt jeden model dostal k Vánocům a jak se mi o tom zdály sny a jak mám doma od toho úplně nejvíc knížek a jak je to prostě naprosto boží točit mašinky, zkuste to někdo ještě! ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Celkem milé, kultivované,ale trochu studené. Zaráží mě jedna věc: evidentní snaha dát lidský rozměr a mravní poselství i strojům, které jsou maximálně polidštěné, ale na druhou stranu jsou veškeré lidské bytosti ztvárněny pouze jako neživí, nezajímaví, nehybní plastoví panáčci... Tomu moc nerozumím. A vůbec - předškolní chlapečci sice možná chrochtají blahem, jenže já jsem v jejich věku milovala leporelo Veselá mašinka z dílny Jana Čarka + Zdeňka Milera, takže už budu Lokomotivu Tomáše těžko pokládat za něco originálního. Navíc se mi český překlad moc nelíbí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • James (č. 5) je červená lokomotiva založená na lokomotivách L&YR Class 28 a L&YR Class 27. (Maulincio)
  • Toby (č. 7)  je hnědá (tramvajová) lokomotiva GER Class C53. (Maulincio)
  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)

Reklama

Reklama