Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (407)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád takýto druh filmov. Tá nejednoznačnosť medzi tým, čo je dobré a tým čo nie, je tu veľmi tenká. Motivácie fungujú na výbornú a rovnako aj prepletanec osudov. Každej postave film venuje samostatný priestor a snaží sa o charakterový prienik, ktorý v zásade udáva tempo celému filmu a zároveň ho poľudštuje aj keď charaktermi, ktoré väčšinu času nie sú príjemné. Holland v pohode. Pattinson a zvyšok tiež. Campos mal asi veľmi jasnú víziu ako film spraviť a myslím si, že trafil klinec po hlavičke. Film začína ako bezútešný príbeh plný bolesti a smútku. Končí navlas rovnako. Ale nedá sa mi nedodať, že možno ku koncu bolo toho zla na tom svete o trošku menej. Každopádne milé prekvapenie, ktoré podľa traileru nevyzeralo na veľa a v konečnom dôsledku potešilo viac ako posledný film od Coenovcov. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé príbehy nemali dokonalé prepojenia a navyše sa dali vopred pomerne ľahko odhadnúť. Finálna scéna mi už prišla ako mierne odfláknutá a vykalkulovaná, ale napriek všetkým týmto výčitkám mi The Devil All the Time fakt sadol. Zaujal ma jeho príbeh, osud hrdinov a skvelí herci v netradičných rolách. Palec hore dávam najmä za Roberta Pattinsona, Jasona Clarka a Billa Skarsgårda. Moje sympatie si ale získal aj Tom Holland so svojou postavou chlapca, ktorému osud dával neustále pod nohy polená. S prižmúrením oka dávam tejto netradičnej drsnej paródii na amerických rednecks a náboženských fanatikov 4/5. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako něco od starých dobrých bráchů Coenů. A vlastně si to i dokážu představit jako další sérii Farga. Akorát ten černý humor tam tak trošku chybí. The Devil All the Time je v mnoha ohledech krutý a ponurý film. Ale zase ne natolik, aby diváka vyloženě zhnusil, přinutil ho to vypnout a místo toho si dal třeba Lásku nebeskou, která je v určitém směru úplným protipólem. Svým kvalitním vyprávěním, dobře napsanými postavami a celkovou tajuplnou atmosférou dokáže i citlivější diváky, pro které by jinak ta gradující míra zla byla spíše odrazující, natolik upoutat, že od toho nebudou schopní odtrhnout oči. Už jen kvůli té solidní sartrovské myšlence, se kterou se poměrně dobře pracuje. Navíc to prostředí jižanského vidlákova je pro takový děj jako stvořený. Možná trochu škoda té krapet přestřelené délky, která byla ve výsledku spíše kontraproduktivní, klidně bych to nechal rychleji odsýpat. Tom Holland se mi začíná líbit čím dál více, vždycky mám radost, když vidím, že nějaký herec, který je známý díky žoviálnějším rolím, zvládne i něco vážnějšího. Spidey je šikula! A Cedric Diggory slizký úchyl. Love it! Průměrné 4* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po několika nemastných a neslaných projektech se do toho Netflix konečně pořádně opřel a naservíroval nám hutné drama, v němž se to pohnutými osudy a zajímavými postavami jen hemží. The Devil All the Time je primárně depresivní lidskou mozaikou odehrávající se ve světě, ve kterém skoro nikdo nenásleduje slova Bible. Režisér Antonio Campos s tímto atributem pracuje více než skvěle, pročež se před Vámi rozestře nekompromisně střižená podívaná, od níž se vážně nedokážete odtrhnout. Musím zde samozřejmě zmínit herecké výkony (Tom Holland a Robert Pattinson!), jež jsou páteří celého počinu, skrze něhož nás provází zádumčivý hlas vypravěče. Samostatnou kapitolou je pak scénář, který zprvu nesouvisející osudy a příběhy spojuje neočekávaným a mnohdy i brutálním způsobem. Jediným nedostatkem tedy zůstává finále celého snímku, které mi k celkovému vyznění zkrátka moc nesedlo. Ovšem až na tento detail se ale jedná o výborně zpracované drama, které byste si za žádnou cenu neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „Some people were born just so they could be buried.“ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Někteří lidé se narodí, jenom aby byli pohřbeni. A to není jediná temná myšlenka, ze které Ďábel pomalu skládá svoji nepříjemnou mozaiku tragických osudů, v nichž nikdo není nějak zvlášť dobrý, víra s lidmi mává silněji než obvykle a Tom Holland předvádí, že je mnohem víc než jen hezká tvářička z marvelovek. Herecký koncert ale předvádí i ostatní, a byť bych mohl snadno namítnout, že to bylo možná zbytečně dlouhé, voiceover byl až příliš všudypřítomný, a ty emoce v závěru nefungovaly tak dobře, jak bych si přál, pořád se jedná o jeden z nejlepších filmů letošního roku, a já si ho zatraceně užil. / edit: furt na to myslim, ten film uzrál jako víno, jednoznačně v letošní top3. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Ve skutečnosti Adolf Hitler nepoužil k sebevraždě zbraň Luger P.08, jak je řečeno ve filmu, ale Walther PPK, který byl po smrti nalezen vedle jeho těla. (Bawnjourno)
  • Donald Ray Pollock (autor knižní předlohy) vyrůstal ve městě Knockemstiff ve státě Ohio, kde se část děje odehrává. Donald Ray Pollock je zároveň vypravěčem filmu. (cihlenka)
  • Ukrižovanie je opakujúcou sa témou celého filmu. Na stene v Arvinovej (Tom Holland) izbe visí obraz Ježiša na kríži. Arvin, Willard (Bill Skarsgård) a reverend Teagardin (Robert Pattinson) si zrania ruky v podobe stigiem. A hoci to nebolo bežné, japonskí vojaci skutočne ukrižovávali vojnových zajatcov počas druhej svetovej vojny. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama