Reklama

Reklama

O makové panence

(seriál)
  • angličtina Poppy-seed Girl and Butterfly Emanuel (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1972, 1 h 43 min (Minutáž: 7–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Panenka v červené sukýnce z pole plného rozkvetlých makových květů a motýl Emanuel s černým kloboukem, to jsou dva hlavní hrdinové seriálu, který vznikl podle námětu známého spisovatele Václava Čtvrtka. (Česká televize)

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tyhle pohádky na audiokazetě. V televizi, animované, mne až tak nebraly, možná proto, že u adiopohádek člověk zapne fantazii a představuje si věci jinak. Ale přece jenom příběhy jsou veselé - turecký měsíc, který odvezou s tureckým medem mne vždy pobaví, stejně jako náprstek nebo bum bác cibaba prsk. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

možno je to tým, že ako malé dievčatko som mala presne také sukničku, alebo je to možno tým, že hoci sú jednotlivé "večerníčky" jednoduché a naivnučké, majú čosi do seba..môj "najkrajšia" kamarát vyhlásil motýľa Emanuela za najgay postavičku, s akou sa kedy steretol..a potom, maková panenka to vždy zachráni..občas len roztočí sukničku, inokedy použije makové výpary, aby odlákala turecký mesiac, či pomohla žaluďovi nájsť "čepičku" :-) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Galadriel to napsala za mě. Nevím v čem je problém, ale prostě se na tenhle večerníček nedokážu dívat. A to je to jeden z počinů velikána Václava Bedřicha, čtený Vlastimilem Brodským, s hudbou od Jaroslava Celby. A to je bez debat sestava par excellence. Bohužel si jaksi nikdo z těch věhlasných pánů nevšiml, že z hlediska příběhového se jim pod rukama odehrávají strašlivé náznaky čehosi, které nemají pointu a často ani nedávají smysl. No vida, a konečně máme viníka:) 50% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maková panenka s motýlem Emanuelem je pro mne příjemné večerníčkové překvapení. Ty příběhy jsou fakt pěkně napsané. Kresba je krásná a Vlastimil Brodský to hezky nadaboval. Nejlepší podle měl o loupežníku Buráskovi a dělostřelci Prskavcovi. Naopak jediný slabý díl byl o zlostném leknínu. [3493. hodnocení, 67. komentář, 63%] ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama