Reklama

Reklama

O makové panence

(seriál)
  • angličtina Poppy-seed Girl and Butterfly Emanuel (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1972, 1 h 43 min (Minutáž: 7–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Panenka v červené sukýnce z pole plného rozkvetlých makových květů a motýl Emanuel s černým kloboukem, to jsou dva hlavní hrdinové seriálu, který vznikl podle námětu známého spisovatele Václava Čtvrtka. (Česká televize)

Recenze (69)

kikuka 

všechny recenze uživatele

možno je to tým, že ako malé dievčatko som mala presne také sukničku, alebo je to možno tým, že hoci sú jednotlivé "večerníčky" jednoduché a naivnučké, majú čosi do seba..môj "najkrajšia" kamarát vyhlásil motýľa Emanuela za najgay postavičku, s akou sa kedy steretol..a potom, maková panenka to vždy zachráni..občas len roztočí sukničku, inokedy použije makové výpary, aby odlákala turecký mesiac, či pomohla žaluďovi nájsť "čepičku" :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celý tvůrčí tým má za sebou řadu legendárních pohádkových seriálů. Maková panenka a motýl Emanuel byli jedni z těch, kteří patří do té kategorie milých. Seriál nepatří zrovna k těm nejzábavnějším, ale svou kvalitu má. Byť jednotlivé příběhy nejsou zrovna propracované. Ovšem Vlastimil Brodský měl dost pohádkový hlas a velmi oceňuji hudbu, která se mi velmi líbila. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka. Vždycky jsem měla Makovou panenku ráda, ale když jsem si nedávno všimla, že skoro v každém díle pořád brečí kvůli každé prkotině, začala mi být docela nesympatická. Nehledě na to, že Emanuel je vážně docela tragéd, jak už tu někdo zmínil. Ale v jedné věci má tahle pohádka úplnou pravdu. Fet z makovice vyřeší každý problém! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Galadriel to napsala za mě. Nevím v čem je problém, ale prostě se na tenhle večerníček nedokážu dívat. A to je to jeden z počinů velikána Václava Bedřicha, čtený Vlastimilem Brodským, s hudbou od Jaroslava Celby. A to je bez debat sestava par excellence. Bohužel si jaksi nikdo z těch věhlasných pánů nevšiml, že z hlediska příběhového se jim pod rukama odehrávají strašlivé náznaky čehosi, které nemají pointu a často ani nedávají smysl. No vida, a konečně máme viníka:) 50% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Sice klasika, ale ne taková, jako jiné pohádky. V době sledování těchto příběhů jsem prožíval nejlepší léta svého života. Ano, bylo to samozřejmě dětství. Žádná starost, žádný problém. A tak jsem se mohl soustředit na Makovou panenku. Příběhy postrádaly špetku vtipu, přeci jen se jedná o Večerníček, který by alespoň trochu rozveselení měl obsahovat. Hlas pana Brodského byl milý a pěkný, ale mě to prostě nechytlo, tak jako Pohádky o mašinkách, nebo Krakonoš. Hodnotím, tak jak hodnotím a nikdo mě nepřemluví:-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama