Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (134)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Na Troskovych filmech me bavilo vzdy to, ze at to bylo dejove jakkoliv slabe, tak vizualne to byla pastva pro oci s uzasnymy kostymy. No a touhle pohadkou ukazal, ze uz nezvladne ani toto. Pac kostymy byly opavdu slabe (a to se radeji nezminuji o parukach- to i nejlevnejsi z ciny vypadaji daleko lepe) ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Pěkná pohádka, hezky se na to koukalo. Nebylo zde příliš trapných nebo nudných momentů, dokonce i Pavlásek tolik neiritoval. 70% (with J+A) // (10.1.2021) NETFLIX - Ani na podruhé mě pohádka nikterak neurážela. Kdo odpustí, resp. si zvykne na Pavláskovo kvílení, tak se mu dostane obstojné pohádky s příjemně hrající Anastasií Chocholatou. 70% (J+A) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu trhat partu. Ano, přeplácanost, uječenost, pitvoření, klasické to nešvary Troškových pohádek, tu jsou zastoupeny v množství větším než malém, k tomu naskakuje ne moc logicky plynoucí děj s náhodně se objevujícími či mizejícími postavami a motivy splácanými z mnoha různých pohádek, přesto si troufám tvrdit, že to má stále víc správně pohádkového než kterákoli nikoli shakespearovská tragédie, jimiž nám v posledních letech ničí Vánoce ČT. Jestliže jsem jejich vánoční černé díře dal milosrdně za dvě, dám zde za tři. Ne úplně zasloužené (bez Pavláska bych se rozhodně v pohádce obešel), ale je to jako v tom úsloví o jednookém a králi mezi slepými, nebo tak nějak. A Aninka byla hezká. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Troška přistupuje k příběhu barevně a melancholicky, dojem z pohádky je solidní. Bohužel taky trochu sterilně, což se projevuje i na hlavních postavách. Jeho neochota trochu přidat na dramatičnosti tady vysloveně škodí (např. střet s čarodějnicemi) a tak i finále je neslané, nemastné. Nejvíce se podařily nevlastní sestry. Kdyby v příběhu využil více "Popelku", tak to mohlo být lepší. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Zdeněk Troška si pro záběr malebného venkovského stavení vybral dům manželů Klimešových v Jižních Čechách. [Zdroj: ceskokrumlovsky.denik.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Režisér Zdeněk Troška prohlásil, že se při psaní scénaře s Marekem Kališem inspiroval knížkou „Krása nesmírná“. Jedná se o soubor ruských pohádek, konkrétně pohádkou „Peříčko Finista Jasného sokola“. (Duoscop)

Reklama

Reklama