Mikeovo nové auto (video film)
Mike's New Car
Animovaný / Komedie / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 2002, 4 min
Pete Docter, Roger GouldHudba:
Randy NewmanHrají:
Billy Crystal, John GoodmanPlakáty
Díky tomu, že se Mike Wazowski (Billy Crystal) stal jedním z nejlepších „sběračů smíchu" pro společnost Příšerky s.r.o., získal i lepší finanční ohodnocení. Úspěch je obrovský, zlaťáčky se jen sypou a spolu s penězi přichází ruku v ruce i velká chuť nakupovat. Mike se jako obrovský milovník motorizovaných vozidel rozhodne investovat své nově nabyté finance do zbrusu nového vozu. Dokonalého korábu silnic nacpaného jen tou nejmodernější technikou. A co by to byl Mike za kamaráda, kdyby nesvezl svého nejlepšího přítele Sullyho (John Goodman) do práce...
Režisér Pete Docter přišel s nápadem na MIKEOVO NOVÉ AUTO už dlouho před tím než začal režírovat PŘÍŠERKY S.R.O. Když se později naskytla příležitost vytvořit krátký film s Mikem a Sullym, Docter oprášil svůj starý nápad a posadil Mika na řidičské sedadlo. Přidal ještě několik klasických odkazů na grotesky Laurela a Hardyho a bylo hotovo. MIKEOVO NOVÉ AUTO se pak objevilo jako jeden z bonusů na DVD k PŘÍŠERKÁM S.R.O. (3DD!3)
Houdini
Oscar 1 nominace: Krátký animovaný film(8.3.2004)
Djkoma
Tento malý bonus k filmu Příšerky s r.o. je výborným spojení krásné animace a chytrého humoru, který překvapí v každém okamžiku (viz. zavření v motoru a telefonát:)). Kdo se nezasměje nemá smysl pro humor.(8.7.2008)
Renton
Scénář: Pete Docter(26.8.2007)
AngelAngie
Tak u tohodle skvostu jsem se nasmála víc jak u mnohých komedií, tohle je prostě rozkošná dokonalost! :)(1.8.2008)
May
Dokonalost sama (:(9.3.2004)
Slušná Bžunda. ___Krátkometrážna rozprávka "Mikeovo nové auto" sa dá pozrieť na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů.(29.1.2011)
DaViD´82
Kraťas, kterému formát bonusu na DVD sice sluší, ale i tak mě za navzdory své stopáži začal nudit.(16.1.2007)
tron
Znova si tým proti sebe postavím zopár miliónov obyvateľov Slovenska, ale hoci si Pixar vážim a mám rád, už z princípu, MONSTERS A.S. ma nebavili až tak, ako som čakal. Preto ma nijako zvlášť nevzal ani štvorminútový počin s hrdinami fantastického sveta príšeriek všetkého druhu (vrátane dabingu Johna Goodmana a Billyho Crystala): http://www.youtube.com/watch?v=GZgChX8lDnA(21.5.2009)
zputnik
Geniální filmová hříčka, která se celá „točí“ kolem (a to by jste nevěřili) Mikeova nového auta... ;o) Smysl pro detail (veškeré stíny, odlesky etc.), perfektně propracované postavičky - to vše dělá z tohoto "kraťasu" jasnou pětihvězdičkovou záležitost.(12.9.2003)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=GZgChX8lDnA(16.5.2007)
B!shop
Tenhle kratkej filmecek se nachazi na DVD spolu s "Pro ptáčky". Nevim, kterej z nich je lepsi nebo vtipnejsi, prisli mi zhruba tak nastejno, ale Pro ptáčky je originálnější. Jako bonus super.(27.12.2006)
Shit
Ne tak skvělý jako Pinkavova Geriho hra, ale taky výbornej kratičkej animák se skvělou animací a vtipným dějem(8.1.2008)
Tuxedo
Skvělý doplněk k Příšerkám.(18.4.2005)
Hal_Moore
Výborná záležitost. Já se však nebavil u Mikeova poskakování pod kapotou, nýbrž u nastavování sedadla. Skvělé.(18.3.2008)
genetique
Pixarovské krátke animáky sú ako injekcia s pozitívnou náladou. V priebehu pár minút mi ju vždy dokážu vylepšiť a Mikeovo nové auto patrí k jedným z nich. Mike sa presvedčil, že nie všetko nové je dobré a niet nad spoľahlivosť starých vecí. 90%.(17.5.2007)
Dever
85% ............ http://www.youtube.com/watch?v=liQoq7_YPEc(5.5.2011)
Le_Chuck
Najlepšie je to nastavovanie sedadla ! :))(22.10.2005)
Trellíno
Vtipnější než celé Příšerky s.r.o.!(27.3.2003)
gr8 escape
Je to vtipné, ale něco tomu chybí. Je z toho cítit svázanost s celovečerními příšerkami a ta to do určité míry degraduje.(7.12.2007)
ripo
bonus k DVD Monsters a.s.(15.3.2005)
| Na DVD od: | 09.06.2010 Magic Box |
|---|
Související
- Monsters University (2013)
- Příšerky s.r.o. (2001)