Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddaná evangelická křesťanka Mary Cummings nastupuje do posledního ročníku na střední škole poblíž Baltimoru. Ona a její kamarádky, Hilary Faye a Veronica, založily dívčí skupinu nazvanou Křesťanské klenoty. Jednoho odpoledne při koupání v bazénu se Maryin přítel Dean Withers dívce přizná, že má podezření, že je gay. V šoku se Mary udeří do hlavy a má vidění, ve kterém jí Ježíš říká, aby Deanovi pomohla, že jí potřebuje. Věříc, že jí to Ježíš odpustí, Marie ztratí své panenství v posteli s Deanem v naději, že probudí jeho heterosexualitu. Když Deanovi rodiče najdou v jeho ložnici časopis s gay pornografií, pošlou ho do křesťanského léčebného centra Mercy House. Tato zpráva šokuje nejen Mary, ale i její přátele, kromě Hilariina paraplegického bratra Rolanda. Ten tvrdí, že je to již dlouho jasné. Mary brzy zjistí, že je těhotná. Vzhledem k tomu, že má termín porodu po maturitě, rozhodne se utajit těhotenství před svými spolužáky, stejně tak jako před svou matkou Lillian, která tajně chodí s rozvedeným ředitelem školy Pastorem Skipem. Má pocit, že Ježíš ji opustil. Je zarmoucená reakcí svých vrstevníků na Deanovu sexualitu a začíná pochybovat o své víře. Rozzuřená Hilary vyloučí Marii z Křesťanských klenotů a nahradí ji neoblíbenou spolužačkou Tiou. Hilary, Veronika a Tia Mary obtěžují na ulici a pokoušejí se z ní vyhnat ďábla. Mary se brání a Hilary ji praští Biblí. Tím jejich kamarádství definitivně končí. O Vánocích židovská spolužačka Cassandra, školní rebelka, odhalí její těhotenství. Mary se spřátelí s ní i s Rolandem, který s Cassandrou chodí. Mezitím se Skipův syn Patrick pokouší získat Mary, a to k velké nelibosti Hilary, která si na něj myslí... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

jafuska 

všechny recenze uživatele

dobře fajn dávám tři hvězdičky, protože to byl příběh ze života, ale co mě opět vadilo byla víra, která provázela celým filmem, proč proboha musí za každou větou být víra? fajn kdo věří fajn, ale já ve svém životě víru nechci, protože se prostě mýlí a taky proč bych měla tomuto věřit? ne, nechci, každý at si věří v co chce ale na filmy kde bude ve velké míře provázet náboženství, nejspíš se tomu vyhnu, protože mě pak akorát výtáčí, Hlavní postavy byli ale fajn to je asi tak všechno, tento film mě nic nemůže nabídnout, ani něčím překvapit, ani dát něco do mého života, ale přeci jen něco každý z nás je originál a každý má právo vést život podle svého, ale víra by neměla tolik zasahovat do života lidí, protože člověka ničí. Jak jsem ale psala každý at si věří v co chce, ale já v tomto směru mám jasno, víru opravdu nechci ve svém životě mít, ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, který mě naprosto ale vůbec nelákal námětem, ale naopak naprosto úplně lákal obsazením. Jena Malone a Mandy Moore v jednom filmu... no sakra. Do toho hláškující na-kriplkáře-sedící Macaulay Culkin (škoda toho kluka zatraceně), Mary Louise Parker jako matka křesťanka a DEA chlápek, s nimž postava Mary Louise Parker v seriálu Weeds spala, v roli pastora? Nářez! A i ten děj mě nakonec překvapil, v první půlce si dělá film ze střelených amerických křesťanů docela prdel, v té druhé trochu sklouzne do šablony klasické americké teen komedie, ale nakonec z toho vybruslí dobře. Mám tyhle milé komedie s ne úplně kýčovitým happy endem rád. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Teda přistupoval jsem k tomu dost s nedůvěrou. Myslel jsem si, že to bude spíš nějaká moralitka. Navíc režisér před timhle filmem v podstatě nic nenatočil. A o to víc jsem byl překvapenej, že se film hned od začátku do těch náboženskejch fanatiků pěkně strefuje a nebere si žádný servítky. Přirovnal bych to možná k některejm epizodám Městečka South Park. Ale zábava vydrží zhruba tak hodinu. Závěrečná třetina mě spíš otrávila, protože je plná moralizování a poučování. Scéna na školnim plesu je pak jedno velký klišé. Mimochodem dost mě překvapil Kulkin, kterýho jsem znal pouze jako uječenýho zmrda ze Sám doma. Tady sice seděl celej film na kryplkáře, ale pobavil mě asi nejvíc ze všech. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Černá ovce je snímek, který se v podstatě svým zpracováním ve většině neliší od desítek podobných amerických filmů ze škatulky typu "O mladých pro mladé." Zaujal mě však hereckým obsazením, které svými postavami vytvořilo dokonale sympatickou a příjemnou partu. Roztomilá a opět jako nevinná holčička působící Jena Malone (jak to dělá, že pořád vypadá jako děvčátko ze škol(k)y?:), Patrick Fugit, který má přirozený talent pro role outsiderů či introvertních typů, Macaulay Culkin v nezvyklé roli, Mandy Moore zase v roli podobné té, která jí skvěle seděla již v Deníku princezny, či mnohým neznámá Eva Amurri coby drsňačka s dobrým srdcem. Právě to všechno, co z této skupinky dospívajících vyzařovalo, si získalo mé velké sympatie a ode mě si zase získalo čtvrtou hvězdičku navíc. ()

effka 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně špatný, doufala jsem, že je to jen špatnej vtípek, ale jestli to mělo být drama, tak jsem to opravdu nepoznala. Dost průhledná zápletka "křesťanky jsou špatný a kouřící židovky jsou vlastně úžasný" s trapným odhalením na konci. Nejlepší je, jak si těhotná holčena najde borce, kterýmu je to snad úplně fuk, že čeká dítě s homosexuálním přítelem. Je to naprosto absurdní. 1 hvězdička je za halloweenskej převlek M.Culkina. Ruce pryč, radím já! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Podle režiséra Briana Dannellyho před natáčením několik skupin, které na filmu pracovaly, odešlo. Z natáčení odstoupila církev, křesťanská rocková skupina a majitel domu, v jehož domě se měly odehrávat důležité scény, protože měli námitky proti nelichotivému obsahu filmu. (BMW12)
  • Hebrejský nápis na Kassandřině náhrdelníku (viditelný během scény na vánočním nádvoří) znamená: „Cassandra.“ (BMW12)
  • Podle producentky Sandy Stern prošel film asi 200 přepisy. Podle původního scénáře měla Hilary Faye (Mandy Moore) vystřílet školu. (BMW12)

Reklama

Reklama