Reklama

Reklama

Zpřítomnělí - Série 1 (2019) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)
Norsko, 2019, 45 min

Obsahy(1)

Policista z Osla Lars Haaland vyšetřuje záhadné objevení se neznámých lidí. (SkyShowtime)

Recenze (20)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek by povedal, že od krimi sci-fi, kde sa objavujú vyplašení cestovatelia v čase a ide tak sčasti aj o alegóriu na súčasnú migračnú vlnu, sa bude hrať na temnú a výsostne vážnu hmotu. Ale počas pilotu som sa zasmial viackrát, ako počas jednej sezóny bársakého sitcomu. Čo neznamená, že vyšetrovanie nebude taktiež zaujímavé a že to temnejšie tóny neobsahuje. Oslo je fotogenické, ústredný vyšetrovací pár taktiež, námet príťažlivý, tak uvidíme, kam nás to zavedie... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, dlouho jsem doufal, že podobnej nápad někdo převede do filmový podoby! První epizoda chvályhodně přeskakuje zbytečnou expozici, kde by se sáhodlouze vysvětlovalo, kterak se obyvatelé časů minulých přesunuli do naší doby a jak dlouho trvalo, než přestali bejt považovaní za obyčejný blázny. Odlehčenej tón taky není na škodu a obsazení si vesměs získalo moje sympatie. Na každej pád se - nejen díky závěru epizody - bojím, že se seriál navzdory neobyčejným prostředkům zvrhne v prachobyčejnou kriminálku. Uvidíme. Nevyhnutelný je rovněž přirovnání k migračním vlnám a multikulti otázce (přeci jen jde o invazi lidí, jejichž jazyku a kultuře nikdo nerozumí), ale tady je nutno podotknout, že se žádná agitka nekoná. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda seriálu mě hodně překvapila. Zase jsem se jednou nepodíval do čeho jdu a určitě jsem udělal dobře. Zpočátku to vypadalo, že budu sledovat sci- fi nebo nějakou mysteriózní záležitost, po chvíli se z toho stala kriminálka, a abych nezakrněl, řízli to Norové ještě komedií. Moc dobře jsem se bavil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zasloužilý nápad, jenom se bojím, že si s ním norští tvůrci ukrojili až příliš velké sousto. Přece jen se to koncepčně rozpadá už v pilotním díle, logika světa je neuvěřitelně děravá a mám pocit, že ani žánrově to není moc dobře vymezený. Na druhou stranu postavy mě baví, zápletka má potenciál a vikingů v televizi není nikdy dost. Šanci tomu dám. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je dobře najetý! Výborná myšlenka o "zpřítomnění" postav z minulosti, ještě lepší zakomponování do přítomného dění právě skrze policii a to vše okořeněno neotřelým vtipem a drsným norským/staronorským přízvukem, který seriál posouvá na jinej level. Až na pár nedomyšleností, které se týkají především proplétání našeho novodobého systému s lidmi z minulosti, jde o slušnou zatím o slušnou jednohubku, tak uvidíme, kam budou epizody směřovat dál. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama