Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

originální série, která baví zajímavým nápadem, dobrým obsazením a skvělou hudbou. Samozřejmě chápu, že leckomu bude ležet v žaludku protože podsouvá myšlenky ohledně toho, že multi-kulti je fajn a vůbec celé to parafrázuje současné migrační šílenství, ale mě to nijak nevadilo. Mrzí mě snad jen to, že jsem úplně nepochopil tu myšlenku časové smyčky a toho co se děje/kdo co chce. Doufám, že bude i druhá řada, kde to tvůrci rozvinou a dovysvětlí...70% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka je super, i se mi moc líbilo, jak to hezky reaguje na migrační problematiku a dělá to hezké zrcadlo. Krista Kosonen je skvělá. První tři díly jsou bezva. Bohužel tvůrci již od čtvrtého dílu začali látku značně překombinovávat a během dílu šestého rozjíždějí něco, co by si žádalo alespoň dalších deset dílů. Jednak v rámci sci-fi zápletky, tak přidávají vlastně jakousi fantasy nábožnou rovinu. Jenže deset dalších dílů není a nejsem si jistý, jestli mě ta fantasy rovina jakkoliv zajímá. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zpřipitomnělí mě úvodem opravdu zaujali, než jsem zjistil, že tomu nejzajímavějšímu se nebudou v seriálu vůbec věnovat. Tím myslím onu sci-fi/fantasy stránku přechodu v čase. Jenže ona to je jen berlička a pak se jede jen na sociální bázi začleňování "časových migrantů" do nové doby a náznakem detektivky. Jasně, téma imigrantů je aktuální a asi je i potřeba poukazovat na rozdíly mezi kulturami a jak těžce se takový migrant bude začleňovat do nové společnosti, jenže já se těšil na nový a zajímavý sci-fi/fantasy seroš, ten jsem bohužel nedostal. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Norská novinka od HBO, která opět ukazuje "regionální" tvůrce do lepšího světla. Přicházejí s krimi konceptem ve sci-fi kabátě, který je docela originální. Celé nás to přivádí do současné doby, ale úplně z jiného pohledu historie. Jenže hlavním problémem v podstatě, že ten koncept minulosti a sci-fi prvků toho řekne v celku dost málo a zasáhne do příběhu velmi málo. Což je škoda, protože tím to dělá ze seriálu jen další kýčovitou krimi podívanou. Proto je docela škoda, že druhá série by obecně byla zbytečná, jenže ona se tak nějak načala sama a aby se vůbec ukázalo, že seriál nepromarnil svůj potenciál, a že vlastně něco nového přinesl bude muset tu druhou sérii nabídnout. Což je ohromná škoda, protože normálně by nebylo druhé série potřeba, ale když oni si na ní udělají umělý cliffhanger a ona první nepřinesla nic přelomového, tak se tím seriál chytil do vlastní pasti. Druhá série tedy buď odhalí génia tvůrců a nebo to, že celý seriál byl úplně o ničem. 2. série: Seriál, který už před lety přišel nečekaně i se nyní stejně tiše vrací. A přitom severská originalita skýtá něco vysoce zajímavého, promyšleného a nového. I když mi občas vadí, to že nějaké linky z první série jsou nevyřešené a jede se spíše někam jinam, tak i to má říz a je to promyšlené. Zajímavé. Těším se na další série a více mě sere, že půlku z druhé zapomenu dříve než se toto začne natáčet. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Buď budete hledat nelogičnosti nebo si prostě užijete všechny ty maličkosti, které vychází z jednoduchého a přitom jedinečného nápadu zpřítomnit v 21. století osoby z let minulých. Ač to celé pohromadě drží detektivní pátrání a interakce hlavních postav, jako hlavní prvek považuji satiru společnosti. „Je mi líto, ale vraždy svatých nejsou slučitelný s hodnotami Foodie‘s.“ PS: zkuste originální znění, po čase budete překvapeni, jak pěkně umíte norsky :). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)

Reklama

Reklama