Reklama

Reklama

River

  • Velká Británie River
Trailer

Obsahy(1)

John Lake (Rossif Sutherland) pracuje jako dobrovolný lékař v severním Laosu. Po nepovedené operaci dostane pár dní volna, které se rozhodne strávit na jihu země v povodí řeky Mekong. Jeden večer v tamním baru potká dva Australany, jak se snaží opít místní slečny. Později té noci se cestou do své prázdninové chatky zaplete do rvačky s jedním z nich. Mekong na druhý den ráno vyplaví mladíkovo tělo a John se rázem stává hlavním podezřelým. (FoxMulder)

(více)

Recenze (19)

POMO 

všechny recenze uživatele

Perfektná "survival" jazda vnútornými pocitmi vydeseného človeka s dobrým srdcom, ktorý urobil sakra chybu a chce sa zachrániť. Realistická, emocionálna, premyslená, napätím kontinuálne do prasknutia naplnená. A skvelo zahraná Rossifom Sutherlandom, ktorý je non-stop pred kamerou. Záver šiel vyriešiť lepšie, ponurejšie a psychologickejšie, ale aj s týmto je to výborný film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Survival se svěžím nádechem exotična, ve kterém sice nejde tak úplně o život, ale to nevadí. Vzhledem k umně dávkovanému strachu z Johnovy nejisté budoucnosti si jej totiž lze užít úplně stejně, jako kdyby v něm za hlavním protagonistou namísto policajtů sprintovaly stovky zombíků. Drama a napětí v uderných nezávislárnách, to já prosim pěkně můžu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

River je skvělým a napínavým thrillerem odehrávajícím se v Laosu. Hlavní hrdina není žádný Rambo a chová se tak jak by se možná zachoval při těžkém průseru tam v dalekém Laosu leckdo jiný - tedy jako střevlík. Hrdinou je mladý lékař John Lake . Je již unaven prací na jedné z místních klinik a po náročné směně kdy ošetřoval mnoho lidí po dopravní nehodě začne vykazovat známky vyčerpání. Vedoucí lékařka kliniky mu navrhne a't si udělá 14 dní dovolenou. Sebere se tedy a vyrazí hluboko na jih do tropického ráje. Při jednom večerním popíjení v baru si všimne jak dva Australáci schválně opíjejí místní dívky. Požádá je, aby to dál nedělali, že dívky mají dost. V noci se pak při procházce na pláži setká z jedním z nich těsně poté co jednu z dívek znásilnil. Dojde k bitce při níž je Astralan při pěstní bitce umlácen. Situaci nijak nezlepší ani fakt, že poté co zkrvavený John přispěchá ležící dívce na pomoc, ta začne ječet a s hrůzou od něj utíkat.... Od té chvilky John začne panikařit a jedinéco ví jistě, že jej nesmí zatknout v Laosu dřív než dorazí na americkou ambasádu, kde jej snad vyslechnou, uvěří a pomůžou mu.... No já nevím jak ostatní, ono ostatně film zatím moc lidí očividně nevidělo a nekomentovalo, ale mně se to líbilo mnohem více než No Escape (2015). Naopak toto bylo mnohem více uvěřitelnější. Sutherland je sympaťák a trochu mi připomínal toho borce milionáře z reklamy na Sazku :-). Tedy do momentu, než začal prchat samozřejmě! A když už jsem si myslel, že film skončí sice reálně, ale tak nějak blbě, začal se děj odvíjet zase jinak. Takže za mně je to za 4 kostky hnědého ledu ! * * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Light thriller o tom, jak se borec chca nechca do strašnýho průseru v rákosí dostal. Na malý filmek je to hodně povedené a napínavé, přičemž divák nemá vůbec problém soucítit s hlavním hrdinou. Plusem je taky (po většinu filmu) absence do očí bijících nelogičností (moralizující závěr to zbytečně kazí). Jestli je tohle opravdu provotina, tak je na čtyři hvězdičky. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad toho, ako môže prostredie dotvárať špecifickú atmosféru filmu. Mladý Sutherland je sympaťák, ktorému musíte fandiť aj v jeho neľahkej situácii. Veľmi príjemná krimi klubovka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle mě nevzalo. Předně jsem čekal, že tvůrci využijí atraktivitu asijských pralesů, ve kterých hlavní hrdina narazí i na jiné překážky, než jsou laoští policisté. Ale to se bohužel nestalo. Prchající lékař se tak pohybuje víceméně pouze městskou zástavbou, což by nevadilo, pokud by mělo jeho utíkání pořádné koule. A to nemělo. Prostředí tak sice chvilku působí svěže, ale záhy se okouká a nic víc film v tomto ohledu nenabízí. Rossif Sutherland v hlavní roli sice obstál, ale jeho postava se občas chová jako absolutní idiot a místy je dost těžké s ním sympatizovat. Korunu tomu nasadil závěr, který si mohl a měl Dagg odpustit. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně tenhle film přišel jako něco, co má potenciál být pořádným thrillerem, ale nakonec je z toho jen osobní drama, které má neskutečně pomalé tempo, jež se mi protivilo. Prostředí zajímavé, ale využité jen jako kulisa a pro problémy s porozuměním. Za mě tenhle film nenabízí nic skvělého. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu veľmi dobrý, rovnako aj exotické laoské prostredie, kde sa film odohrával. Akurát dejová línia ma akosi nebavila, a hlavná postava konala strašne impulzívne a neuvážene. Aj keď tá jeho situácia - naozaj nezávideniahodná. No jeho správanie pôsobilo skôr výstredne ako nenápadne, teda aspoň v počiatočných fázach. Pritom to kľudne mohol uhrať ako vražda v sebaobrane, a nie takto unikať neustále - to skôr bolo také nepriame priznanie viny. Na záver sa aj tak ozvalo svedomie... ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto snímku jsem byla trochu skeptická, ale na druhou stranu i příjemně zaražená. Není tady vidět sice nic moc, ale když se zamyslíte, nad situací, kterou Roossif v tomhle filmu zažil, je to docela na vysoký nádech a hluboký výdech. Našel by vůbec někdo morální hodnoty k sebedestrukci, když víte, že nemusíte? K zamyšlení, prostorové. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Skromný, ale realistický survival s permanentní tísnivou atmosférou a nádechem exotiky aneb jak se dostat na vlastní pěst z Laosu, když vás honí pro vraždu. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Skromný film, ktorý ale veľkoryso dávkuje napätie, a divákovi nezostáva nič iné, ako sympatizovať s hlavným hrdinom a držať mu palce v jeho kurevsky náročnej a nezávideniahodnej situácií. Celý čas ma fantasticky reálne hypnotizovalo prostredie, v ktorom sa tento neborák John ocitol, a každú postavu som absolútne uveril. Na záver však jedna veľká dilema, a keďže ja by som sa pravdepodobne rozhodol inak, strhávam jednu hviezdu. Vrelo však tento skromný, ale veľký film odporúčam ! 4**** a 73,121% ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Řeka. Nudný thriller z exotického prostředí který se posléze mění v osobní psychologické drama. Pokud tedy nejste vyloženě fajnšmekry tohoto podžánru tak se raději držte daleko od tohoto filmu. Natočeno bez špetky akčního pojetí nebo nějakého mystéria které by diváka zaujalo a vtáhlo do děje.Další z téměř nekonečné řady filmů které jsou zbytečné a kdy ambice tvůrců byly podstatně vyšší než jejich reálné umělecké možnosti. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Život nemá logiku...spleť náhod pôsobí strojene, akoby scenárista naplácal rôzne životné situácie za sebou...málokto čaká taký záver.. ()

Reklama

Reklama