Reklama

Reklama

O život

  • USA Point Blank
Trailer

VOD (1)

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu. (mokki5)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o pomerne vydarený film, ktorého hlavnými ťahúňmi sú Anthony Mackie a Frank Grillo. Obaja podávajú kvalitné a výrazné výkony. Spolu potom tvoria dobrý tím a keďže sa na plátne nestretávajú po prvýkrát, tak si aj dobre rozumejú. V poslednom rade je potom nutné vyzdvihnúť aj soundtrack, ktorý je, dalo by sa povedať, jedným z nosných pilierov celej snímky. Použité skladby skvele podčiarkujú celú náladu tejto akčnej snímky a prináša so sebou aj početné odľahčené momenty. Na druhú stranu sa však príbeh stáva miestami trochu neprehľadným, pretože si postavy nedajú ani chvíľu pokoja, je ľahké sa v deji chvíľami strácať. Všetko sa vďaka tomu zdá byť tak nejako uponáhľané. Aj keď je plusom, že hodinu a dvadsaťšesť minút dlhý film ubehne naozaj rýchlo. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5.5/10). Slušná akční jízda napumpovaná estrogenem hlavně díky Franku Grillovi, který je tu v neskutečné formě a vypadá naprosto badass. Pro mě zajímavá zápletka, která není originální, ale rozhodně nebyla tak hloupá jako v některých jiných akčních filmech. Absolutním klenotem byly pro mě scény s Big T. Naprosto jsem žral každou jeho perlu, která nejednou narážela na slavné snímky. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zrovna takovéto akční béčko snad už nemůže dneska ani nikoho oslovit. Tenhle film totiž skutečně nenabízí vůbec nic, co by ho byť jen minimálně zvýraznilo, či udělalo divácky jakkoliv zajímavějším, poutavějším, působivějším. Nenáročnost zápletky tu tedy nemám rozhodně v úmyslu kritizovat, nicméně její nezáživné zpracování už rozhodně ano. Pokud mě má totiž v dnešní době takovýto typ filmu zaujmout, či nějak oslovit, musí disponovat něčím, co ho dokáže vážně zvýraznit, a to ať už se jedná o šílený tempo, hromadu efektů, nečekané zvraty, překvapivou pointu, vygradovaný závěr, strhující akci, explicitní násilí, nebo alespoň vážně působivé postavy, nic z toho ale Point Blank nenabízí. Spád má po celou dobu kolísavé tendence, akce je spíš méně než více, a pokud se dostane ke slovu, tak na zadek neposadí, nějakými nekompromisními likvidacemi se tu filmaři také nemohou chlubit, a co se postav a jejich hereckých představitelů týče, známé tváře tu sice skotačí, ale že by zrovna tedy zazářily, tak to se bohužel nestalo, a především Grillo se tu drží hodně při zdi, což je konkrétně u něj velká škoda. Tato podívaná je zkrátka dost matný a nepřesvědčivý příspěvek do daného žánru, a skutečně nepřináší nic, kvůli čemu by stál za pozornost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdravotní bratr se snaží zachránit těhotnou manželku ze spárů relativních padouchů i zkorumpovaných policistů. Takové nic proti ničemu. Na dané stopáži film sice až moc hluchých míst, ale Grillovi s Mackiem to šlape, střílí se tu a občas zahvízdá nějaká ta spálená guma. Sem tam se objeví i pokus o vtip a i když příliš nefunguje, nijak to neuráží. Jednou se to dá, ale opravdu jen jednou. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 6/10/// PLUS: potřetí Frank Grillo, o něco lepší byl ještě Anthony Mackie a Marcia Gay Harden tady zahrála pořádnou potvoru, občas jsem se i zasmál a hlavní dvojice si postupně k sobě (a ke mně) našla cestu MÍNUS: nemůžu si pomoct, ale slabší scénář a logika věcí, která mi kazila zážitek, vše hodně nepravděpodobné a zároveň neoriginální/// Shrnutí: Tady trochu nevím čím chtěl film být. Kriminálkou, gangsterkou, nebo buddy comedií? Příběh občas funguje dobře (motivace postav) a občas nelogicky (jednání postav). Závěr jsem si ale užil a byl až do konce v napětí./// Celkem 61%/// ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama