Reklama

Reklama

O život

  • USA Point Blank
Trailer

VOD (1)

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu. (mokki5)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdravotní bratr se snaží zachránit těhotnou manželku ze spárů relativních padouchů i zkorumpovaných policistů. Takové nic proti ničemu. Na dané stopáži film sice až moc hluchých míst, ale Grillovi s Mackiem to šlape, střílí se tu a občas zahvízdá nějaká ta spálená guma. Sem tam se objeví i pokus o vtip a i když příliš nefunguje, nijak to neuráží. Jednou se to dá, ale opravdu jen jednou. 50% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Vlít jsem na to v domění, že to bude fajn a zabije to nedělní odpoledne. Jenže podle mě, se z toho vyklubala parádní krimi, dráma, alá hop osumdesátky a Axel F. Jakože fakt. Navíc je v tom asi nejbáječnější umírací scéna, to když Mateo vypouští duši a Abe mu slibuje věčnost, no to mě oko orosilo. Jinak honičky, honičky, levý fízlové, střílečky, přefouklý drsňáci, sem tam někdo dostane do huby, sem tam bouračka, výbornej Big D, ten mě taky pobavil, typickej představitel negerskýho šéfa gangu, takže jako celek to je super, konec je jak vystřiženej z výborný roudmuvý, takže...... Paráda. No a komu se to nelíbí, tak ať mi cinkne a já mu klíďo natrhnu prdel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo a Anthony Mackie se řítí střemhlav akčním příběhem, ve kterém se to hemží prohnilými policisty, a tahle utkaná síť z kompromitujících vláken je režijně poměrně pevná. Inspirace francouzskou filmovou školou nemusí nikoho příliš durdit. Produkující Joe Carnahan angažoval v akci si hovícího Joe Lynche, který vsadil na kvalitní herecký ansámbl, devadesátkovou stylovost a zástup osmdesátkových songů, které v podstatných momentech filmu hrají až bizarní prim. Obrovské spolehnutí představuje sympatický a v podstatě nesourodý herecký tandem Grillo-Mackie, kteří se postupem času dostávají do akčních obrátek a většinu filmu se s neotřelostí vyhýbají lacinému vtipkování. Odlehčená tónina přijde až s příchodem vůdce gangu, co má "famácké" ambice a jeho nedostižným režijním vzorem je režisér Friedkin. V této zajímavě komponované společnosti našla své místo i Marcia Gay Harden, jejíž aura zvěstuje, že se kolem její postavy budou dít zásadní věci. Film má ve své podstatě jednoduchou zápletku, která má do objevnosti daleko, ovšem tvůrci jsou si toho vědomi a chtějí s její pomocí hlavně dosáhnout svěží akčnosti, potažmo drsnosti, což dokazuje několik svěže brutálních scén. Joe Lynch a spol. si uvědomil, že jejich síla tkví v tom, když se bude neustále něco dít, divák uslyší Whitesnake i Sigue Sigue Sputnik a vše bude mít fazonu, která plní nároky nenáročného publika, co filozofické rozjímání opravdu nemá na pořadu dne. 10/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hrozně jednoduchej příběh a zápletka, až jsem měl chvilkama pocit, že koukám na český Specialisty. Předvídatelný prakticky od začátku, těch pár přestřelek to nezachránilo. Vadily mi i jakýsi pokusy o vtipný prvky, k smíchu nebyly ani trochu. Kdo se na tohle chce podívat, doporučuju stáhnout si originální verzi s nějákýma normálníma titulkama, protože český dabing v tomhle případě ztratil koule a šedesátkrát přeložil fuck jako sakra, chvílema to vypadalo, jako když se děcko učí mluvit a opakuje jedno slovo - sakra, sakra, sakra...Do toho v pár okamžicích hlasitá hudba v ten nejblbější okamžik - tady neni o čem přemýšlet, 35%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když jistý Joe Lynch debutoval druhým Pachem krve, kde předložil slušně zvýšenou hladinu brutality, svižné tempo i sličné ženštiny v řádně obtáhlých tričkách, říkal jsem si, že tenhle Američan by mohl jednou slušně zabodovat. Jenže on přichystal pouze mimo jiné stejně spoře oděnou Salmu Hayek, kterou všichni coby Everly chtěli rozsekat nebo rozstřílet. I tady předložil solidní tempo i atmosféru. Point Blank nemá ani to. Jen chaotický příběh a nijakou akci. Anthony Mackie pracuje v nemocnici jako podržtaška, tedy zdravotní bratr, s manželkou se těší z brzkého narození prvního potomka. Ovšem v nemocnici se objeví postřelený kriminálník, který má mít co dočinění se smrtí státního návladního. Ksicht mu propůjčil Frank Grillo, jehož brácha unese Mackieho manželku, aby náš zdravotní asistent hejbnul zadkem a dostal brášku z pout i nemocniční košile. Karty jsou rozdané jasně, ovšem scénář nepodrží ani postavy, ani režiséra. Má spoustu děr a hlavně s uvěřitelností je to s ním na štýru. I vztah dvou nových parťáků, kteří si musejí vyhovět, vyznívá kostrbatě, ač jsou Grillo a Mackie sympaťáci na druhou. Naopak Marcia Gay Harden úsměvně tlačí na pilu. Akce je dost, ale je sotva průměrná. Celkově nevýrazné a hlavně zbytečné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama