Reklama

Reklama

Pět let po událostech od osudného mostu. Rick se snaží přežívat v nové komunitě v novém městě pod vládou Osvobozené republiky. Přese všechno mu vlévá krev do žil naděje, že jeho rodina tam venku někde stále žije. Proto se pokusí o útěk. (Varan)

Recenze (30)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi uplně fuk co je v komiksu a co si Andrew Lincoln vybrečel, ale s tou rukou to byla debilita. Jak scenáristická tak logická. Pokud to totiž mělo za cíl dostat se ven, mohl to udělal v klidu (strategicky) v uniformě. Z ultimativní mlátičky a ikony seriálu je troska. Bohužel i na TWD dopadla tabulková woke klauniáda. Bez silné hrdinky z Afriky (co vysvětlí trosce co má dělat), by to totiž nešlo. Dál, dost mě vytáčela ta zcela zbytečná vycpávka formou “snových sekvencí”. A ve finále, na to, že seriál má 6 epizod, je to dost vlažné tempo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuju si, když jsem kdysi sledoval první epizodu Walking Dead, ten filmovej look, příslib něčeho monstrózního, strach, napětí a šíleně charismatická hlavní postava. O nějakých deset let později tu máme slabej odvar toho všeho a seriál, který vůbec neodpovídá dnešním měřítkům a standardům áčkové produkce. Zbytečný návrat. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

WD universum už nějakou dobu ignoruju páč mě postupně zklamal každý seriál. Upoutávka na shledání Ricka a Michonne však docela zaujala a potřeboval jsem vyzkoušet, zda se koncept nějak změnil. Ne, je to WD jaký si pamatuju od cca sedmé řady. Plky, bizarnosti, pár střev, a jeden návrat. Tohle nejspíš nedokoukám. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Secrets on secrets. And the only thing I cared about was holding on to mine." ____________ Když už jsem si fakt myslel, že ani komiksové, ani televizní univerzum THE WALKING DEAD nám už prostě nemůže nabídnout nic kvalitního, tenhle velkolepej comeback Andrewa Lincolna aka Ricka Grimese mě přesvědčil o opaku.... TWD: THE ONES WHO LIVE totiž hned v první epizodě diváka vrhá do neskutečně intenzivního turbulentního emocionálního kolotoče – tedy pět let od doby, co Rick Grimes [ať už řečnicky nebo doslovně] zmizel do neznáma – a nechává ho vykoupat se v kaluži plný krve, potu a slz. Divák je tak svědkem toho, co všechno si musel náš starý známý vytrpět [nemluvě o Rickově temné minulosti, která měla výrazný dopad na jeho charakter], a skrze flashbacky osvětluje co všechno si museli naopak vytrpět jeho nejbližší. Do třetice všeho dobrýho je však divák i svědkem zcela nový kapitoly celý TWD franšízy, která doslova redefinuje vše co jsme doposud znali a přepisuje tak samotný pravidla hry.... Tvůrci se [stejně jako Rick Grimes] poučili ze svých chyb z minulosti [viz. episode insider], respektive chyb při psaní scénáře původního [a mnou neméně milovaného] TWD seriálu. Inu, i mistr tesař se někdy utne, říká se, jelikož tvůrci vložili do tohohle masivního projektu všechnu svoji snahu, a představují koncept zombie post-apokalypsy v podobě anti-utopické vize, kde je "blahobyt zbytku lidské civilizace / právo a pořádek" dáváno na první místo před vším ostatním, včetně lidskosti a svobody – což je nejenom prosím pěkně prapůvodní motiv celýho zombie subžánru jako takového a kulturního odkazu George Romera [samotného tatínka tohoto žánru], ale zároveň i stěžejní myšlenka původní komiksový předlohy od Roberta Kirkmana.... Ricka Grimese tak po celých 5 letech potkáváme jako zlomeného [a konečně bezrukého! ;) ] muže s post-traumatickým stresovým syndromem a dobrovolníka Občanské republikové armády, který nemá co ztratit, a jehož jediným životním posláním je [krom útěku na svobodu] boj proti hlavnímu smrtelnému živlu: nemrtvým. To vše je zároveň umocněno precizní filmařinou, která stírá pomyslnou hranici mezi čistě seriálovým a filmovým formátem... a já už nemám co bych dodal, protože už teď se nemůžu dočkat na další díly. Jen tak dál! 9,5 čpavku z 10. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvodní díl! Rick s nasraným výrazem Ramba kosící zombíky přes zeď. Rick s ostře nabroušenou rukou aka Alicia Clark. Rick je zpět a se vší parádou. Škoda jen toho cápka na konci. Mohla to být zajímavá postava. Poslední scéna přišla překvapivě brzo. Čekal jsem to až tak ve druhém, třetím díle nejdříve. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama