Reklama

Reklama

Konec věty

Trailer 1

Po ovdovění se Frank Fogle neochotně vydává na cestu, aby splnil poslední přání své ženy a rozptýlil její popel nad odlehlým jezerem v jejím rodném Irsku a vzal s sebou i syna Seana, s nímž se dávno nestýká. Když je chlapec propuštěn z vězení, poslední, po čem touží, je výlet do ciziny se svým odcizeným otcem. Jediné, co teď potřebuje, je nový začátek v Kalifornii. Když však jeho cestovní plány ztroskotají, přijme otcův návrh výměnou za letenku na západní pobřeží a slib, že se pak už nikdy nebudou muset znovu vidět. Výlet, který se prolíná s irskou smuteční hostinou, vynořením dávné lásky, setkáním s krásnou mladou ženou a řadou nevyřešených problémů, se stává něčím víc, než otec a syn původně zamýšleli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna neznamy reziser Elfar Adalsteins natocil irsky road movie, kde sa otec uzmieruje so synom. Ono irska priroda celkom fajn, len reziser sa este len remeselne hlada, pokial viem, je to jeho prvy film, rezisersky neskuseny je Adalsteins .. preto proste nedam vysoke hodnotenie - napriek sympatickemu scenaru : 58 % ()

sator

všechny recenze uživatele

Poté co Frank Fogle (John Hawkes) ovdoví, neochotně se pouští na cestu, aby uctil poslední přání své manželky. Ta si přála rozsypat  její popel v odlehlém jezeře v jejím rodném Irsku a slib, že vezme na cestu svého odcizeného syna Seana, který je propuštěn z vězení (Logan Lerman). ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak tohler musím vidět heště jednou!Perfektní výkony herců.Famózní kameraNádherná závěrečná scenérie.Podmanivá hudba.Která vám sděluje v jakém duchu se film nese.Žádná přepálená, ufňukaná story.Prostě táta se synem plní poslední přání  ženy a matky.Dobře věděla co si má přesně přát!A pohled na unaveného,zničeného chlapa který pláče v autě ,to mě fakt dostalo ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

End of Sentence je poměrně vyvážené road movie drama, které sice určitě nezaujme originálním příběhem, nicméně jeho zpracování lze s čistým svědomím označit za dramaticky působivé a emočně silné. Jak jsem každopádně zmiňoval, obsah nepřináší žádné filmové terno, sobě vzdálení si otec se synem se vydají s popelem jejich zesnulé manželky a matky do jejího rodiště v Irsku, kde chtěla být rozptýlena, přičemž cestou zažívají různá dobrodružství, ale především si k sobě hledají cestu ke sblížení, což očekávaně nebude ani trochu lehké, tudíž vážně veskrze tuctové vztahové drama, nicméně veškeré jejich příběhy na oné cestě jsou zpracované natolik divácky přesvědčivě a vděčně, že to i přes onu nenápaditost působí mile, záživně a celkově prostě funkčně. Zásadní vliv na onen pozitivní dojem a celkovou kvalitu má každopádně ale ústřední duo zajímavých a výrazných postav v podání znamenitých herců Johna Hawkese a Logana Lermana, kteří zde podali vskutku přesvědčivé a silné výkony. Působivou roli tu navíc sehrála i vydařená atmosféra, a to především ta z Irska, kdy tvůrci naplno využili onoho prostředí a napomohli i tím k výrazné poutavosti. Škoda je pak snad jen úplného závěru, kdy si myslím, že se mohlo i klidně více přitlačit na pilu, to už ale stejně nezměnilo můj celkový dojem z této podívané, který lze určitě zařadit k těm pozitivnějším. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický road movie v ktorom sa tentoraz zbližujú rozhádaný otec so synom, ktorého práve pustili z basy a viacmenej nedobrovoľne sa pridal k otcovi na ceste do Írska, kde majú splniť posledné želanie zosnulej matky a manželky. Na konci sa samozrejme pomeria a kým sa tak stane, tak som mal asi stokrát chuť toho nonstop nasraného syna nakopať do riti. Film zachraňuje už tradične skvelý John Hawkes v úlohe otca. Výsledkom je film na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama