Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

boshke 

všechny recenze uživatele

"Zvládnul" jsem to až na druhý pokus. Na ten první jsem odpadl někde v půlce druhé série. Asi jsem tehdá ještě nebyl připraven na dokonalou esenci britského humoru. A jakkoli jsem jeho velkým fanouškem, dokážu pochopit, že to na někoho může být až příliš. Nejkouzelnější je vždy, když si Jim postaví hlavu a prosadí si "cosi", protože on je přeci ministr a on o věcech rozhoduje... jen aby nakonec byl donucen souhlasit s Humpym, který ho do této pozice vždy velice obratně vmanévruje... 100% (1.-3. série - 100%) ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, přesto ne tolik jako Jistě, pane ministře. Ocenit je třeba zachování osvědčených diskuzí, objevování se známých postav i jejich vývoj, širší záběr témat a provázanost jednotlivých dílů. Naopak někdy se to opakuje - jak u argumentace, tak u témat (například umění). A prostředí není tak útulné. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé seriály začnou dobře a špatně skončí. Některé začnou špatně a zlepšují se. Ale některé začnou dobře a mají tendenci se zlepšovat. A ruku na srdce, těch je opravdu málo. Nicméně Jistě, pane mistře a později premiére k ním patří. Nejde říct, že by byla špatná epizoda. U každé z nich se člověk opravdu pobaví. A i když se některá témata opakují, nejsou pokaždé stejná. Za mě skvěle odvedená práce. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* nemá cenu oba na sebe navazující seriály o ministrovi a premiérovi hodnotit samostatně, protože mají hodně společného - kvalitní britský humor, herecké obsazení a politický nadhled. Podle mě není lepší filmové či televizní dílo, které by běžnému divákovi dokázal zpřístupnit fungování politiky a jejich procesů, která je všude stejná - teda aspoň v demokratických zemích. Kultovní pozici seriálu v tomto žánru nejspíš nikdy nic neohrozí a tak všem neznalým, koho aspoň trochu politika zajímá tak doporučuji a rozhodně v českém dabingu, který je na jedničku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Serál znám dlouho a sem tam jsem zahlédl nějaký díl v televizi. Teprve nyní jsem si našel čas a pustil si všechny díly v sérii. Musím říci, že jsem se dlouho tak nezasmál, především v dílech, které jinak naprosto sebejistého Sira Humphreyho dokonale vykolejí. Překvapivě seriál neztrácí ani po tolika letech od natočení nic ze svého humoru. 90 % ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama