Reklama

Reklama

Greta

  • Švédsko I Am Greta (více)
Trailer 3

Příběh dospívající aktivistky Grety Thunbergové je vyprávěn prostřednictvím působivých, dosud nevídaných záběrů. Počínaje školní stávkou jednoho člověka pro klima před Švédským Parlamentem, režisér Grossman sleduje Gretu – stydlivou školačku s Aspergerovým syndromem – v jejím vzestupu k výjimečnosti a jejím podněcování povědomí o globálního dopadu tím, že podněcuje školní stávky po celém světě. Film vrcholí úžasnou větrnou cestou přes Atlantský oceán, aby promluvila na summitu OSN. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (82)

Eliott

všechny recenze uživatele

Světový absurdistán, kdy se raději naslouchá malé ubrečené holce, než varování expertů, kteří se svým oborům věnují celý život. Vrcholem je tento dokument o někom, kdo není více než cvičeným mopslíkem svých rodičů a také v zájmu svých politických šachů udělá cokoli za ,,like" (viz. kauza jachty/první a druhá třída ve vlaku). ()

whack 

všechny recenze uživatele

Vedel som o Gréte, že je to jedna z najznámejších a najdôležitejších environmentálnych aktivistiek súčasnosti, že dokázala to, čo žiadne iné pred ňou – zburcovať a zaktivizovať milióny žiakov a študentov po celej Zemi, a zároveň lobovať aj na vysokej úrovni – vo vrcholovej politike osobne. Každá generácia by mala mať takúto osobnosť – a mladí ju konečne majú. Potrebujeme čo najviac takýchto osobností, a potrebujeme, aby mali čo najviac mediálneho priestoru. Čo som sa ale dozvedel ako novinky, boli detaily z jej súkromného života – vďaka ktorým som jej porozumel ešte o niečo viac. Za to všetko, čo obetovala, za to všetko nasadenie, jej za odmenu primitívna dezolátska spodina posiela listy s vyhrážkami smrťou. Podporme preto mládežnícke hnutia ako Fridays for Future – aby boli absolútne nezastaviteľné, a popierači aby boli navždy popretí, budúcnosť s nimi nemôže počítať. ()

Reklama

Shimargh odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužité, narušené, labilní dítě pro nechutnou eko agitku. Navrch je to totální ostuda všech vysoko postavených lidí, kteří tomuhle mongoloidovi dali jakýkoliv prostor se vyjádřit. Na první pohled je jasné, že tenhle svět jde do čím dál větších hoven a vládnou mu zkrátka nesvéprávní, hrabiví idioti, neschopní čehokoliv zásadního pro naši zemi docílit. m Musí přijet tahle držka aby jim ty vole poradila a všichni si u toho tleskají jako čuráci, no bliju. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení dokumentov funguje jeden zaujímavý fenomén. Ľudia často hodnotia tému/osobu a nie formu/filmárske umenie. V tomto prípade si dovolím tvrdiť, že 2/3 hodnotiacich tento dokument ani nevidelo, ale dali automaticky 1/10 alebo odpad. Dokumentu Nagano by som mal dať podľa tejto logiky tiež odpad!, keďže sa nám tam nedarilo, bez ohľadu na to ako je natočený. Greta je bez ohľadu na to, ako ju kto vníma fenoménom. V tomto duchu sa ju snaží predstaviť aj dokument Nathana Grossmana, ktorý bol pri mladej švédskej aktivistke prakticky od začiatku. Ako zmapovanie jej príbehu dokument funguje, avšak neprináša nič viac. Ak Grétu poznáte, povie vám tento film veľmi málo nového. Notoricky známe scény a prejavy mohli zachrániť zábery z domáceho prostredia, avšak bolo ich málo a neprinášali nič výnimočné. Ak ste o Grete nikdy nič nepočuli, dokument vám ju dostatočne predstaví. Ak jej život sledujete, nepovie vám nič nové. Ako celok je to teda pozerateľný priemer. 60% Scandi - Edison online ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o rozmazlenym frackovi který mele veřejně hovna se záběrem kdy má dokázat jak plachtí přes oceán. To že svoji úžasnou cestou vyprodukovala více škodlivých látek do ovzduší než letecká linka tam a zpět a to z důvodu aby se záchranáři průběžně ujišťovali, zda má Gréta správně nafouknuté rukávky, a že ji neschází kruh ve tvaru pelikána je zavádějící a nikdo jej nezmini. Navrhuji proto udělat dokument o tom, kdy milou Gretu vezmeme a vystrelime do vesmíru... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • „Já ani nikdo v mém okolí za to nedostaneme ani korunu. Společnost B-Reel Films věnuje polovinu výnosů z filmu mé nadaci a vše bude věnováno organizacím a projektům bojujícím za udržitelný svět, obranu přírody a podporu lidí, kteří již čelí nejhorším dopadům klimatické a ekologické krize,“ prohlásila Greta Thunberg. (Duoscop)
  • Greta Thunberg na festivalu v Benátkách prozradila, že přístup režiséra Nathana Grossmana jí ne vždy úplně vyhovoval. „Nebylo to moc profesionální. Od té doby, co říkal, že to může být něco velkého, jsem občas opravdu pochybovala. A říkala jsem si: ‚Proč nepošlou zvukaře, nebo proč nepracují více profesionálně?‘ Myslím si, že na určité úrovni jsem pochybovala o tom, jak vážně je ten projekt zamýšlený.“  (SONY_)
  • Dokument se natáčel dva roky. (SONY_)

Reklama

Reklama