Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Celý komentář obsahuje SPOILERY: Asi v půlce filmu jsem si říkal, že Love and Monsters má sice hezká monstra, ale nebyl jsem nadšen dalšími aspekty filmu. Všechno se zlomilo v momentě, kdy Joel do kolonie Aimee. Žijeme totiž v postapokalyptickém světě, který ovládla monstra a vyhladila prakticky celou populaci planety. Lidé přežívají v podzemí v rámci kolonií. A Joel je součástí jedné z nich. Jeho role je však omezena na krmení krávy a vaření. Když tedy jednoho dne domluví přes rádio se svou přítelkyní Aimee, kterou už neviděl sedm let, rozhodne se z kolonie odejít a vydat se napříč krajinou za Aimee. Každý ho přesvědčuje, že je to sebevražedná mise, ale Joel se nenechá zvyklat. Možná si chce dokázat, že není takový looser, možná je prostě jen naivní. Po cestě potká dva přeživší, kteří ho naučí spoustu věcí o přežití v tomto nehostinném světě. Nakonec do kolonie Aimee dorazí a v tomto bodě jsem začal film více oceňovat. Joel totiž nezíská srdce Aimee zpět ala konec dobrý, všechno dobré a žili šťastně až do smrti. Aimee už o něj ztratila zájem a Joel se tedy rozhodně vydat zpět do své kolonie, kde ho měli všichni rádi. V tento moment zjišťuje, že měl vlastně všechnu lásku přímo pod nosem. A on se za ní přitom bláhově vydal na sebevražednou cestu ala Alchymista. Než se ale stihne vydat zpět, přepadne kolonii kapitán lodi se svými kumpány a Joel je nucen zachránit je a přitom využít svých dovedností, které se po cestě naučil. Ačkoliv jsem byl zpočátku skeptický, nakonec si mě film získal nejen díky perfektně vymazlenému světu, ale i proto, že ukázal, jak se má správně strukturovat film a nehrál si jen na přiblblou romantickou komedii zasazenou do jiného prostředí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako ma to bavilo. Dejová linka síce pripomína niektoré hallmarckovské filmy na upršanú sobotu, ale celkový dojem aj napriek tomu nebol vôbec zlý. Taký feel-good film, ktorý dokáže vzbudiť v divákovi príjemný hrejivý pocit a relaxačnú neškodnú zábavu. Ani výprava nebola najhoršia a tie príšerky tiež obstáli. Pritom nič strašidelné, skôr také pre deti. No vedel by som si tento film predstaviť aj v R prípadne NC-17 filmovom prevedení. Keby to vzal do rúk schopný režisér, tak by z toho mohla byť riadna drtička na mäso. Na nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednohubka na volný večer, která vyjma nepřeberného množství různorodých monster zaujme i neokoukaným přístupem k látce či neočekávaně velkorysou akční stránkou. Jako nenáročná dobrodružná jízda tedy snímek Love and Monsters funguje v rámci svých možností víceméně dobře. A to mi tentokrát ke spokojenosti stačí. (Netflix) „Don't Settle. You Don't Have To.” ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale i na nepříliš ambiciózní wannabe oddechovku je to šíleně unylé a bez nápadu. Od dobrodružné fantasy s monstry (s potenciálně neomezeným množstvím monster) chceme zábavnou a svižnou atrakci s monstry, a ne takhle uondanou a neustále se zastavující teenagerskou pohádku, kde příběh vlastně neexistuje. Vůbec nic v tom není zapamatovatelné, efekty jsou bídné a cliffhanger hrozně slabý, s neskutečně odfláklým climaxem. Alespoň ten pes a dvojice trosečníků si získá sympatie, jinak je to opravdu hrozná nuda a charakter hlavního hrdiny už více šablonovitý ani být nemohl. 40% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Představa, že budu v kolonii a nějaká moje dávnější láska bude v jiný asi 150km vzdálenější kolonii a já kvůli tomu abych jí mohl pusinku na čumáček budu riskovat nebezpečnou štreku při který mě může sežrat kdejakej zmutovanej ksindl je absurdní, hezky bych si popíjel lahváče ve svý kolonii a naše si babu tam a hotovo. Toliko k pointě filmu. Jinak fimu neupírám jistou zábavnost a nápaditost, jen občas tam byly mrtvé scény předevšm díky dialogům respmonologům hlavního hrdiny, ale jako oddecháč v pohodě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si roli psa jménem "Boy" zahráli ve skutečnosti 2 psi plemene Australská kelpie, a to pes jménem Hero a pes jménem Dodge, kteří se v hraní střídali. (mikki089)
  • V průběhu natáčení byl Dylan O'Brien (Joel Dawson) jediný, kdo se mohl pohybovat v blízkosti psů Hero a Dodge, jenž ztvárnili roli Joelova psa jménem "Boy". Pokud bylo potřeba natočit scénu s Arianou Greenblatt (Minnow) a psy, tak Dylan nesměl být na place a Ariana byla jediná, kdo mohl se psy trávit čas. (mikki089)
  • Konec scény s obřím hlemýžděm, kdy Joel (Dylan O'Brien) a MInnow (Ariana Greenblatt) děkují právě tomuto hlěmýždi, byl naprosto improvizován. Režisér Michael Matthews však tuto scénu považuje za svoji nejoblíbenější a rozhodl se ji ve filmu ponechat. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama