foto

Dylan O'Brien

  • nar. 26.8.1991 (26 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dylan O'Brien se narodil v New Yorku, ale vyrůstal ve městě Springfield Township v New Jersey. Když mu bylo 12 let, přestěhoval se s rodinou do Kalifornie, kde jeho otec pracuje jako kameraman a matka působila jako herečka. Má irské, britské, italské a španělské předky. V roce 2006 začal hrát v krátkometrážních snímcích, které režíroval a produkoval s pomocí rodičů, a poté je i nahrával na YouTube, což mu vyneslo řadu fanoušků. 

Jeho první velká šance před kamerou přišla v roce 2011 v seriálu VLČÍ MLÁDĚ. Po čtyřech konkurzech si Dylan nemyslel, že by měl šanci uspět a plánoval jít na vysokou školu studovat kinematografii, stejně jako jeho otec. Velkým překvapením pro něj tedy bylo, když se mu ze studia ozvali a poslali mu scénář seriálové hlavní postavy - Scotta McCalla. Po přečtení Dylanovi padla do oka postava Scottova nejlepšího kamaráda - Stilese, kterého nakonec po domluvě manažerem konkurzu ztvárnil.

Ve stejném roce se objevil ve zcela improvizované komedii HIGH ROAD, načež následovala hlavní role ve filmu THE FIRST TIME, kde si zahrál po boku herečky Britt Robertson. V červnu 2013 chystá seriál Vlčí mládě premiéru třetí řady a v červenci se Dylan objeví v komedii BRÍGÁDNÍCI spolu s Rose Byrne, Owenem Wilsonem, Vincem Vaughnem a Willem Ferrellem. 

Dylan také hraje na bicí v kapele Slow Kids At Play a je fanouškem New York Mets.

Martini "FaiThe" Calhoun

Herecká filmografie

Filmy

2018 Labyrint: Vražedná léčba
2017 Americký zabiják
2016 Deepwater Horizon: Moře v plamenech
2015 Labyrint: Zkoušky ohněm
2014 Labyrint: Útěk
2013 Stážisti
2012 The First Time
2011 High Road
Charlie Brown: Blockhead's Revenge
Sacks West

TV seriály

2017 Vlčí mládě (TV seriál)
Said the Spider to the Fly (S06E11)
Riders on the Storm (S06E10)
2016 Vlčí mládě (TV seriál)
Radio Silence (S06E05)
Memory Lost (S06E01)
2013 Nová holka (TV seriál)
Tenkrát poprvé (S02E23)
2012 Vlčí mládě (TV seriál)
Párty (S02E08)
Překážka (S02E07)
Nebezpečný přítel (S02E06)
další epizody (8)
2011 Vlčí mládě (TV seriál)
Zákony lovce (S01E12)
Ples (S01E11)
Druhý kapitán (S01E10)
další epizody (12)

TV pořady

2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace