Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daleká budoucnost. Armáda cyborgů vedená démonickým Jobem (Lance Henriksen) masakruje zbytky lidstva ve snaze doplnit zásobu krve, která je pohání. Jediné co stojí mezi nimi a desetitisícovým městem Taos je bojovnice Nea (Kathy Long) toužící se jim pomstít za vyvraždění své rodiny a vesnice a hodný cyborg Gabriel (Chris Kritofferson), sestrojený k jejich likvidaci.

Kultovní béčko režiséra a scenáristy Alberta Pyuna natočené podle stejného vzorce jako jeho předchozí postapokalyptické cyborgovské snímky CYBORG a NEMESIS, tedy cyborgové, brutalita, bojové umění a spousta zpomalených záběrů. Film vyrobila produkční společnost KINGS ROAD ENTERTAINMENT, která vyprodukovala mj. i Pyunova DRTIČE MOZKů a PROFESIONÁLA se Stevenem Seagalem a také všechny KICKBOXERY. V hlavní roli první sexsymbol ženského kickboxu 80. let Kathy Long. (choze)

(více)

Recenze (44)

Han22 

všechny recenze uživatele

V rámci sci-fi béček nepochybně jedno z nejlepších a jen zbytky soudnosti mi brání dát 4 hvězdičky. Propojení postapo filmu s karate filmem vyšlo tentokrát na výbornou, hlavně proto že film má krásnou výpravu i hudbu, pěkný vztah mistr-žákyně, docela originální nápad (cyborgové živicí se lidskou krví) a hlavně Kathy Long. Tahle drobounká blondýna vypadá jako první oběť z kdejaké vyvražďovačky, ovšem než se začne hýbat. Její styl je perfektní, bere si od všeho trochu, využívá rychlosti a oproti třeba takovému van Dammovi (nic proti němu) má mnohem širší rejstřík pohybů. Díky tomu se Pyun může vyhnout spoustě střihů a akci pěkně do detailů ukázat. Závěrečná snad půlhodinová bitva nemá chyby. Čistě subjektivních 70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčko se vším všudy. Cyborgové ve světě budoucnost bez vyspělých technologií, klasických střelných zbraní a s jedinou potřebou, krve. Novodobí upíři v levném provedení světa, který je rozhodně zajímavý, herci slušní i známí a naivita i dobrý úmysl čiší z každého záběru. Rytíři jsou dalším z nepřeberného množství filmů, které potřebují při sledování nadhled, mladistvou naivitu nebo nostalgii. Albert Pyun není úchvatný režisér, ale obdivuji jeho vize, odvahu a schopnost docela slušně prodat cílové skupině "fanoušků" svá díla. Když k tomu přičtu dabing, prostě jsem se pobavil, jak jsem měl, ale nic víc... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pyun točil v devadesátých letech jedno béčko za druhým, některé povedené, některé méně a něco bylo totální dno. Rytíři je pohodová jednohubka z VHS doby, s partou známých tváří, toaletním příběhem, nepovedenou choreografií a klasickou devadesátkovou hudbou. V té záplavě pecek, které vznikaly, je tohle lehce podprůměrná zábava. 2* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabšie post-apo béčko, ktoré skôr zapadá do 80., ako do 90. rokov. Kristofferson s Henriksenom sú síce fajn, ale vedel by si ich predstaviť presne v opačných roliach. Akčné súboje sú veľmi slabé, naivné a choreograficky dosť odláknuté. Pokiaľ sa k súbojom dostávajú iba kyborgovia, ešte sa to ako-tak dá, ale keď sa k hlavnému slovu dostane škaredá a nesympatická malá blonďáčka, ktorá absolvovala sotva niekoľkodenný bojový výcvik, po ktorom dáva dole chlapov ako by to boli iba pierka a kyborgovov pomaly jedným kopancom, je to na hranici pozerateľnosti a logika ide totálne do hája. Useknutý záver filmu tiež nepridáva. 1 hviezda za tých dvojicu hviezdnych hercov, aj tak to vystačí iba na veľmi slabé 2 hviezdy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný postapokalyptický film. Má slabý príbeh o svete budúcnosti, v ktorom už civilizácia neexistuje, zvyšky ľudstva žijú prevažne kočovným životom a ohrozuje ich nová rasa, cyborgovia, ktorá pre život potrebuje ľudskú krv a má v pláne rozrásť sa a ovládnuť svet. A celé je to sledované cez postavu mladej ženy, ktorá v detstve kvôli cyborgom prišla o rodičov a teraz sa snaží v prvom rade prežiť. Tento príbeh mi teda vôbec nesadol, pôsobí až príliš brakovo. Nepomáha tomu ani jeho spracovanie, ktoré aj napriek krátkej dĺžke príliš dlho nudí. Ešte úvod nie je najhorší, ale potom sa začne dlhá nuda, ktorá sa týka celej prvej polovice, ale v druhej sa to už o niečo vylepší, film už celkom získa spád a udrží sa celú časť na hranici priemeru. Akcie je tu dosť, ale spokojný s ňou nie som. Platí o nej prakticky to, čo aj o príbehu a tvoria ju iba súboje. V prvej polovici pôsobia príliš amatérsky, majú nudnú choreografiu a žiadny lepší moment. Ale v druhej polovici sa už hlavná hrdinka naučí bojovať, súboje už získajú nejakú úroveň a už sa na ne bez problémov pozerá. Réžia sa mi tu vôbec nepáči, od Pyuna som až tak moc filmov nevidel, ale skutočne je to zlý režisér. Postavy cyborgov sú úplne brakové. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale s ich výkonmi teda určite nie som spokojný. Jedine Kathy Long v úlohe hlavnej hrdinky nesklamala, proti nej nič nemám. Lance Henriksen ako hlavný záporák je tragický, Kriss Krisstoferson ako dobrý cyborg síce nehrá úplne zle, ale práve jeho postava spôsobí úpadok filmu do najväčšej nudy. A Gary Daniels, jediný dôvod, prečo som si tento film pozrel má len málo priestoru a ani v ňom nezaujme. Ale tento film má aspoň jednu silnú stránku, hudbu, tá je veľmi pekná. Od tohto filmu som moc nečakal, ako som povedal, chcel som ho vidieť iba kvôli Danielsovi, ale aj tak som toho moc nedostal. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 40%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Trailer k filmu obsahuje zábery, ktoré sa nakoniec do finálneho zostrihu nedostali. (beso74)
  • Pôvodne malo ísť o pokračovanie snímky Cyborg (1989). (beso74)
  • Konec filmu je poměrně otevřený, protože původně měla vzniknout celá trilogie. Dalšími díly měly být Knights 2: Cyborg City a Knights 3: Genesis. (Ampi)

Reklama

Reklama