Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Alber Pyun je sračkař první třídy a i když je Cyborg asi jeho nejlepší film, pořád to není nic víc než sračka. Velmi ehm "minimalistický" příběh, trapná režie, megashitovní hudba, naivní kulisy... No nevím, jestli měl Van Damme potřebu si takhle ničit pověst. Na druhou stranu je tam docela slušný zabiják, některé povedené kostýmy dají zavzpomínat na Mad Maxe 2 a závěrečný "epický" souboj se koná samozřejmě bez triček, v dešti a muž proti muži, tak jak to ma Jean-Claude rád a nezapomíná při tom ani na fanoušky, když háže svoje typické bojové ksichty. (Jo a vysvětlete mi prosím někdo, proč má sakra Van Damme pořád na hlavě tu šílenou bouli?) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žán Klód se tváří směšně sveřepě a kope do lidí v mizerných kostýmech i maskách... a kope... a kope... a občas nakopou oni jeho, v křeči se pak Žán Klód plazí po zábradlí a nechá se bít do ledvin, aby po chvíli chytil druhý (třetí, čtvrtý, patnáctý, čtyřicátý osmý) dech a zase začal exhibičně kopat. A o tom to celé je: Žán Klód s přehrávaně drsným výrazem kope, až se mu z toho rosí boule na čele a prokope se do finále, které je stejně blbé a humorné jako zbytek filmu. Hloupoučký scénář je podružnou záležitostí - asi jako v pornu. Hvězdičku za sem tam koukatelnou choreografii a půl hvězdičky za to, že když jsem byla malý sopel, stačila mi tahle rádoby sci-fi akční groteska ke štěstí. Včera večer jsem si kousek dala čistě pro zasmání - nezklamal! 33% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pyunovo post-apokalyptická levná jednohubka, kterých natočil vážně hodně. Zde je ale mladý Van Damme, který filmu dodává patřičnou kvalitu svým vynikajícím uměním. Cyborga beru jako průměrnou béčkovou klasiku své doby, jeden z těch horších JCVD filmů z jeho první a zároveň nejlepší kariérní dekády, stále ale dobře koukatelný akční sci-fi brak, které mám osobně rád. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Civilizace jak ji známe již neexistuje. Lidstvo se potýká se smrtící epidemií, sociálními nepokoji i boji o holý život. Nyní je ale naděje na záchranu - existuje vakcina, a její složení je pečlivě uloženo v paměti kyborga-ženy, a stačí ji jen doručit včas na to správné místo. Kyborga se ale zmocní šéf zločinecké bandy Fender, který chce vakcínu zneužít pro svoje účely. Naštěstí je zde osamělý bojovník, Gibson Rickenbacker (Jean Claude Van Damme), který má s Fenderem své nevyřízené účty a jako jediný je schopen vakcínu - a celý svět - zachránit... Celé roky jsem měl za to, že Kyborgem měl být JCVD (asi jsem si to celé smotal s Univerzálním vojákem). Nicméně právě kvůli JCVD jsem si tento pětadvacet let starý film sehnal a jednoho večera zkoukl - ale asi jsem se měl raději podívat na toho Univerzálního vojáka. Byť jsem si v několika scénách připomněl filmu typu Mad Max nebo Waterworld (to asi ten šílený vůdce banky a post-apokalyptický svět), po zbytek filmu jsem se dost nudil (a taky jsem čekal, že Kyborg bude když už zachraňovat lidi, a ne čekat na lidi až zachrání jeho)... ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou šlápnul vedle. Jestli budu chtít někdy vidět nesmyslné souboje dvou naštvaných lidí, zajdu si před naši hospodu. Tohle absolutně nemělo ani hlavu, ani patu, ba ani žádný prostředek. Předpokládal jsem, že to bude "více sci-fi", ale prozatím jsem si všiml Jeana-Clauda, jak se pere se záporákem. Když jsem na konci filmu uslyšel větu "Předala jsi ta data?", pochopil jsem, že jsem nepochopil asi vůbec nic. O žádných datech nebyla ani zmínka. Ale na druhou stranu se mohl někdo zmínit, že jde o data tajná. Každopádně tak promarněný čas to nebyl, udělal jsem si z něj šestidílný seriál, u kterého jsem se aspoň hezky najedl. Hodnocení tedy kolísá mezi odpadem a jednou hvězdičkou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Aby snímek získal rating "R", musely být výrazně zredukovány násilné scény. Odstraněny byly tak například záběry s řezáním krků během masakru ve vesnici. Odebrána byla také scéna, ve které Gibson Rickenbacker (Van Damme) zabije jednoho z protivníků, který pak v sestříhané verzi náhle zmizí. (Eldrick)
  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)
  • Albert Pyun plánoval obsadiť do hlavnej úlohy Chucka Norrisa, ale štúdio Cannon presadilo Jean-Claude Van Damma, v tom čase ešte úplne neznámeho herca. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama