Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vražedných maniaků se vydává na krvavou pouť, během níž likvidují vše živé, co se jim postaví do cesty! Nechybí ani pořádná dávka černého humoru v pekelně zábavné historce, vyprávěné odcouzencem na elektrickém křesle. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi v letech, kdy si jako režisér hrál s každým detailem jako malé dítě na pískovišti a bratři Coenové na počátku své pisatelské kariéry vytvářejí ďábelský koktejl, který si určitě spousta lidí objedná, ale myslím si, že každému asi nezachutná, protože se jedná o docela šílený film, který má skvělou formu. Raimi si hraje s kulisami, se světlem a stínem a vypravěčské postupy střídá s rychlostí kulometné palby. Jenže scénář od mých oblíbených Coenů tady působí jako koule na Raimiho noze, která mu zabránila vytvořit dobrý film. Takhle je to všechno ukřičené a plné groteskního humoru, který moc nefunguje. Sice jsem se párkrát zasmál, ale o nějaké skvělé zábavě mluvit nemůžu. Přesto musím dát 3* za skvělého Campbella, povedenou kameru a Raimiho režii. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Co nedovedou napsat bratři Coenové se Samem Raimim. Páni! Tahle absolutně trhlá komedie je naprosto geniální! Je brutální a plná prvotřídního násilí! Je plná sentimentálních výjevů! Je nabušená svižnou akcí! A hlavně senzačními fóry! A co mě osobně zaujalo nejvíce, je Raimiovský způsob vizuálního zfilmování. Pro mě to byla barevná, efektová a kamerová jízda po úžasné horské dráze, jež vedla vražednou ulicí kdesi v USA. Černý humor, ale ne ten suchý anglický, byl to ten hutný a oslizlý americký. Navíc vkusně neukazoval hektolitry krve a tuny zlomených kostí. Bavil jsem se dámy a pánové vyjímečně! Přesto si nemyslím, že by to byl šálek kafe pro každého. Ale věřím, že si snímek sfé fanoušky našel. ()

Reklama

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní počin Sama Raimiho, na kterém se podepsala především začátečnická scenáristická nezvednost bratrů Coenových. Taškařice plná barvitých postaviček sice znamenitě zapadá do jejich originálního světa, potvrzuje však, že v rukou jiného režiséra působí jejich vtípky poněkud duchaprázdně. 60 % (Alena Prokopová, Ci 03/2008) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Má to být parodie na detektivky noirového střihu se silnou romantickou zápletkou. Bohužel je to v typické formě přehnaného amerického násilnického humoru, který má zdůraznit zábavu. Ale veškerý vtip je právě proto přebíjen bezbřehým násilím a trapností. A veškerý zajímavý gag a vtipná situace je tím zmrzačena a utlačena do té nejošklivější podoby. Odsouzenec k smrti Vic Ajax (Reed Birney) vypráví svůj příběh o vražedné pomstě, o své hrdinství a lásce, kterou získal a ztratil. A samozřejmě opět získal i s patřičnou svobodou a zadostiučiněním. Z dalších postav: Nancy (Sheree J. Wilson), Vicova láska, kterou zachrání ze spárů brutálních zločinců, objednavatel vraždy Ernest Trend (Edward R. Pressman), sám zavražděn úchylnými vrahy, jeho žena Helene (Louise Lasser), neodbytná pozorovatelka slídící z okna dalekohledem, brutální maniak Faron Crush (Paul L. Smith), řešící vše násilnou formou sadismu, jeho nechutný společník Arthur Coddish (Brion James), zvrhlý ve své lidské deratizaci, nagelovaný frajer Renaldo (Bruce Campbell), sebevědomě arogantní, původní oběť vraždících maniaků Donald Odegard (Hamid Dana), Trendův společník, a novináři na popravě (slavní Ethan a Joel Coenové). Možná zajímavý nápad. Ale proč proboha je formou zábavy brutální násilí? Je snad povznášející a dodává vyšší úroveň kulturnosti a uvědomělosti do podvědomí společnosti? Zřejmě nikoliv a tomuto druhu zábavy nerozumím. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyto absurdní filmy natočené s nadsázkou a černým humorem. Jenže tady to dopadlo tak nějak napůl. Některé scény už moc vtipné nejsou a celé je to takové těžkopádné. Lepší je ta druhá polovina s paradní, dokonale přehnanou automobilovou honičkou a výborně natočeným a přesně načasovaným závěrem u elektrického křesla. Pod filmem je podepsaný nejen můj oblíbený režisér, ale i bratři Coenové, jejichž filmy také patří mezi mé favority, ale od všech jsem už viděl o hodně lepší kusy. Přesto lze doporučit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (fisus)

Reklama

Reklama