Reklama

Reklama

Pentagram

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři zloděje, kteří se schovají v prázdném domě na odlehlém místě, uvězní symbol pentagramu. Jestli se z něj ale dostanou, riskují hněv děsivého démona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steve Lawson má na svém kontě již několik hororů zabývající se okultismem, jenomže dosti nechvalné kvality a ani tento není žádnou výjimkou. Někomu prostě dán ten dar nebyl a on je opravdu podprůměrným režisérem, o čemž nás přesvědčí i tentokrát. Celé to vypadá hodně amatérsky, malý rozpočet z toho smrděl na sto honů a co se hereckých výkonů týče, taky to nebyla žádná sláva. Podobný film by dokázala natočit spousta z nás, stačilo by pozvat pár kamarádů do staré barabizny za městem, načmárat pentagram na podlahu, koupit pár svíček, narychlo splácat nezáživné dialogy, nebo rovnou nechat aktéry improvizovat a vyšlo by to úplně na stejno.   O nějaké atmosféře či napětí si můžeme nechat jen zdát, stejně tak i dobrých speciálních efektech. On ten démon se tu stejně objeví asi dvakrát a jeho podoba vypadala hodně špatně. To už by možná lepší, koupit nějakou masku v krámku hrůzy, nebo kde se prodávají škrabošky na maškarní a dopadlo by to o trošičku lépe. Většina příběhu se točí jen okolo pětice lidí uvězněných lidí (no během chvilky čtveřici), která se neustále hádá, vyčítá si všechno možné a pomalu vás to celé uspává. Není nám zde nabídnut jediný silnější moment, proběhne jen pár laciných hlášek nebo rádoby děsivých historek.   Ony celkově byly ty postavy strašně nevýrazné a nezajímavé. V závěru se snažili hrát na city, ale i to se nakonec minulo účinkem. Spíš mi přišlo, že i těch osmdesát minut bylo sakra moc.20% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek nakreslí na zem pentagram s tím, že obětuje svou těhotnou ženu jakémusi démonovi ona na to, ale přijde uteče mu a umře tak tam ten chlap zůstane.  V mezičase vyloupí 2 chlápci a 2 ženské jídelnu a jelikož se to zvrtne dostanou se do toho baráku k němu. Tak tam zůstanou uvěznění a snaží se z tama dostat mezitím musí udržovat svíčky v cípu pentagramu a nesmí z tama odejít nebo si jich ten démon podá. Navzdory hodnocení se nejedná o špatný horor co ho bohužel kazí je vzhled démona, který vypadá jak něco z 90 let a ten kahánek by nehořel ani 3 hodiny natož tak dlouho.   60 procent ()

Reklama

MichalZL 

všechny recenze uživatele

Očividný nedostatok financií sa pravdepodobne dá kompenzovať nápadom, originalitou alebo snahou zúčastnených, či už hercov alebo štábu. Tu akákoľvek kreativita chýba ostáva len horor, ktorý by bol aj z výrazne vyšším rozpočtom a lepším obsadením béčkový a nudný. No a takto to je vyslovene trápne, potešil maximálne démon z osemdesiatych rokov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Pentagram“ je ukázkou toho že někdy prostě ani jednoduchý nápad nestačí. Někdy je prostě nápad, i když docela zajímavý málo, někdy je potřeba taky trochu umu, aby se na to dalo koukat. A jak jsem tak snímek „Pentagram“ sledoval, měl jsem pocit, že tohle rozhodně není ukázka filmové tvorby, kde by tvůrci jakýkoli um předvedli. Hodně ospalý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asmodeus musí být spokojený, protože tomuhle filmu se vcelku přesvědčivě podařilo zobrazit výjevy z pekla. Konkrétně hereckými výkony všech zúčastněných tragédů, které byly opravdu pekelně děsivé (kromě prvního chlápka v pentagramu). Když k tomu přihodím ještě poloamatérskou režii a retardované dialogy, nejapně se pokoušející o jakousi hloubku a závažnost, mám tu žhavého aspiranta na vítěze mé soukromé soutěže o pseudohorrorovou trapárnu letošního roku (ačkoliv je dva roky stará). Přesto si "odpad!" nechám pro ještě větší sračky a dám jednu za ne úplně špatný námět o černomagické evokaci a za několik absurdních hlášek: "Jsem Angličan." "Aha, já myslela, že jste sjetej." Nebo: "Jakže se to jmenuje? Instagram?" "Ne, pentagram." ()

Reklama

Reklama