Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání! Hlavní hrdinka je nesympatická, celý film slyšíme pořád dokola jednu a tu samou hudbu, která už nemá na konci vůbec žádné kouzlo a vůbec... Celkově mi to vyznělo jako menší westernový vtip. V každém případě se mi nejvíc líbili Russell Crowe (jinak ho nemám ráda) a Leonardo DiCaprio. Gene Hackman jako záporák ujde (máte chuť ho umlátit pažbou už ve chvíli, kdy vstoupí do dveří), jinými slovy svou roli splňuje. Je mi líto, ale téma je absolutně a úplně zbytečně nevyužité. Vzniká tak westernová nuda s několika akčními scénami, které však ve výsledku vyznívají hloupě... P.S.: Gary Sinise má v tomto filmu opravdu velkou roli! Ale mezi námi - drsná scéna s ním a jeho malou dcerkou je asi jediná, kterou si z tohoto filmu zapamatuji.;-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vymazlená westernová hračička, ve které jsou všechna obvyklá klišé a žánrové manýry dotaženy na maximum a občas provokativně lehce přetaženy. Spousta malých fórků, některé balancující na hranici comicsové nadsázky (stín s průstřelem), skvělé obsazení, slušné tempo, byť poněkud jednotvárného děje, kterému chybí skutečné napětí, protože cíl, ke kterému se směřuje je jasný od první minuty, stejně jako je předem jasné, jak který souboj dopadne. Nejvíc ovšem překáží Sharon Stone a její postava. Herečka působí jako ochotník, nebo nadšený turista, který dostane kostým a šanci motat se chvíli ve westernovém světě, a její postava degraduje příběh do tuctové neoriginální ozvěny "tenkrát-na-západě". Kdyby ji tvůrci zcela vyškrtli a postavil to všechno na střetu Heroda s Cortem, mohli jsme dostat nejen efektní vymazlenou westernou zábavu, ale také originální příběh. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Raimiho mám rád - a tady z toho už jen atypickým obsazením rolí nejrychlejších pistolníků západu dělá co největší komedii, a nejde mu o nic jiného než je nějak skloubit do zajímavých duelů a vykrást přitom všechny slavné westerny historie. Blbina, která je na svou primitivnost zbytečně dlouhá a často i zbytečně vážná. Ani ten Leonardo DiCaprio to nezachrání, když byl tehdy ještě ve věku kdy byl spíš za fracka na facku, než za sympatického pana herce jak ho známe teď. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: EVIDENTNĚ JSEM MUSLE MÍT V LETECH 2006-2007 NĚJAKÉ OBDOBÍ, KDY JSME MĚL ČAS POŘÁD KOUKAT NA FILMY PODLE PŘEDCHOZÍCH HODNOCENÍ :-) Rychlejší než smrt je stále pěkná stylovka, kdy za nuzný peníz šlo udělat docela dost muziky. Docela se divím že Russell Crowe nikdy zcela nenaplnil archetyp hezounského dobrodruha. Tady k tomu měl sakra našlápnuto. -----Rychlejší než smrt je přehlídkou efektních soubojů a rázovitých pistolníků. Ale to je vše. Zápletka filmu je prachbídná a i ty hvězdy v rolích prapodivných soutěžících se časem omrzí. Na Raimiho zatraceně slabé. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte, na tomhle filmu mi ani tak nevadí ohraná zápletka nebo nevýrazný děj, spíš mi tu vadí Sharon Stone. Nic ve zlým, ale já si tuhle ženskou prostě jako drsnou mstitelku, kteréžto srdce však tluče zatroleně citlivě a není jí víc jak dvacet představit nedovedu. Opravdu ne. Ale ona si to očividně představuje často a ráda. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Herod (Gene Hackman) má při večeři s Ellen (Sharon Stone) mísu plnou čerstvých červených jablek, což je pro jihozápad té doby velmi nepravděpodobné. (Hopkins)
  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)
  • Přestože je snímek situován do dob divokého západu, má Ellen (Sharon Stone) na brýlích logo Armani. (Hopkins)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama