Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot jako kriminální příběh s prvky (klasického, ne toho dnešního) hororu? No tak to si dám líbit a zcela po právu patří tento Poirot mezi ty nejlepší, jaké byly v letech 2009/2010 natočeny. Přispívá k tomu nejen opět vynikající Suchet a výkony ostatních herců, ale také docela dobrý a hlavně zamotaný příběh s až nezvykle vysokým počtem vražd (šest mrtvol jsem ještě v žádné detektivce od Agáty neviděl, teda co si vybavuju) a taky ta atmosféra, která mi svojí mysteriózností chvílemi připomínala až Vraždy v Midsomeru. Jen ta zmínka o Československu se autorům (autorce) fakt nepovedla, dívka s takovým jménem pasuje spíš do Ruska než k nám! :) ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba: Christian Henson / Scénář: Mark Gatiss Hercule Poirot byl opět kouzelný a s ohledem na mé frankofilství se mi líbily jeho drobné výrazy např. Regardez… Calmez vous madame… či Pas de tout. Vím, že nedáte dopustit na to Vaše teoretizování a psychologické kejkle, ale měl byste to raději nechat na nás, profesionálech. My ho vypátráme, žádnej strach řekl inspektor, ale kdo vlastně nakonec objasní proč musela jedna dívka zemřít, a jak to vlastně vše bylo, zkuste uhodnout ?… nevím zda se mi líbí Halloween … ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mark Gatiss je scénáristický bůh a jeho další poirotovský počin to jenom potvrzuje. Viděla jsem vraždu je dalším vybroušeným příběhem, tentokrát obohacený o hororovou atmosféru. Malá anglická vesnička, jejíž někteří obyvatelé skrývají děsivá tajemství a nebojí se vraždit ani děti. Silně znepokující snímek, kde si divák není jistý vůbec ničím. A takové detektivky mám nejraději. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eh.. poor kids! Musím říct, že novější Poiroti mi celkově připadaj prostě lepší než ti starší (před tímhle jsem koukal na Vraždu na golfovém hřišti, a to bylo neskonale slabší, ještě plný melodramat..), tohle se rozjíždí pomalu, ale že to v samotnym závěru nabere na intenzitě (tim rozhodně nemyslim scénu v zahadě, která je jak z céčkovýho počinu, ale naštěstí mnohem lepší to, co přijde po ní).. Některý herecký výkony v závěrečný scéně (sledováno v originále!) mě dost příjemně překvapily, vydařenej je i drobnej epilog, kde paní Oliverová (kterou mám minimálně stejně rád jako Hastingse) docela vystihla moje pocity. Možná jeden z nejlepších dílů. 85%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Agatha nechala pro jednou zavraždit dítě a to během halloweenského večírku, což příběhu dodává lehce hororovou atmosféru. Jinak jde o klasicky zamotanou historku se spoustou postav/podezřelých, ve kterých budete mít možná trochu guláš, kde jedna vražda vede ke třema dalším, které s ní možná souvisí, možná ne, a pokud ano, je samozřejmě otázka jak, a kde po sobě všichni hážou divné pohledy, tajně pálí v krbu jakési dopisy, nechybí vesnická podivínka ani náboženská fanatička... První polovina zahltí diváka informacemi, v druhé se mi ale začal příběh rychle vyjasňovat a vraha jsem odhadl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Mladá opatrovateľka Olga, jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové, která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)

Reklama

Reklama