Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, abych nakonec zvolil čtyři (ale nejsou to úplné čtyři hvězdičky, spíš takových 3,51 hvězdiček). Oproti předchozím Hodinám má však tento Poirot několik zásadních nevýhod, především v docela slabém příběhu. A pokud má podobnou zápletku i původní knížka od Agáty, tak musím přiznat, že tohle se jí nepovedlo. Tedy až na závěrečnou scénu v divadle, která je opravdu úžasná a nikdy jsem si nemyslel, že uvidím Poirota takhle vybuchnout. Suchet hraje opět skvěle a zdatně mu sekundují i ostatní herci, ovšem nemají příliš co hrát. A to je škoda. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem kdysi jiný díl Poirota označil za nejhorší, pak tenhle "celovečerák" ho ještě trumfnul. Špatný scénář, špatná kamera, děsná režie, hudba, která nevhodně podkreslovala dialogy (!), hned ze začátku jsem se ztrácel v postavách (naštěstí většina z nich nebyla důležitá), prostě vše. Závěr byl sice brilantní, ale kvůli 20 minutám přetrpět předchozích 70? Napodruhé už ne! ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejmíň oblíbený Poirot. Myslela jsem, že se děly čachry s předlohou, ale když jsem si jí přečetla, tak jsem zjistila, že takhle blbě už je napsaná. SPOILER Nepsané Agathino pravdilo - ta nejmíň očekávaná osoba je vrahem, ačkoliv má rádoby neprůstřelné alibi apod., které Agatha hojně používá, se tady opět objevilo, takže můj prvotní úsudek se nakonec ukázal jako pravdivý.KONEC SPOILERU. Takže plusy: Suchet a "Rimmerová", kterou jsem nejdřív vůbec nemohla zařadit, až mi došlo, že tohle je ta ženská, co říkala: "Jestli chceš vychladit pivo, strč mu ho mezi nohy." ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože ke konci je velmi rychle jasné, kdo byl vrahem tří osob, je konec tak geniálně poskládán, že napětím při čtvrt hodinovém vysvětlení, co se vlastně stalo, ani nedýcháme. Jinak jde o tradiční poutavý příběh, který zaujme tím, že Poirot si znenadání zařve a rozčílí se, a zase kolem sebe trousí moudra typu "ještě horší by bylo, kdyby sklenici s jedem vypil Hercule Poirot." Prostě díl, který beze zbytku stojí za vidění. Hudba: Christian Henson ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je velmi zajímavý. Má moderní (nevšední) kameru. Hrátky se světlem a hudbou, krásně navozují atmosféru na scéně. Jeden z hlavních aktéru mi byl velmi povědomí, je to Martin Shaw, které ho jsem pravidelně obdivovala v seriálu Profesionálové, pěkně zestárl. A kde má tu kudrnatou hřívu? Jiskra v oku mu vydržela. Dojemné a tragické. Když se nevraždí kvůli penězům tak kvůli lásce. A to jsou hlavní 2 motivy vražd. Myslím, že nejen já jsem uhodla vraha? excellence ! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama