Reklama

Reklama

Epizody(2)

Recenze (2)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The murder that took place here was the work of a mind that was brilliant. But there is one thing the killer did not expect, eh - the mind of Hercule Poirot. En bien. It is now time for these two minds to meet, and the truth at last must come to light." ()

Reklama

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Pro Davida Sucheta bylo natáčení filmu dosud nejtěžším filmováním Poirota, jakého kdy zažil. Díky tehdejší politické situaci se namísto v Iráku, dřívější Mezopotámii, natáčelo ve vnitrozemí Tuniska. Exteriéry byly filmovány v římských historických sídlech, kde panovala nesnesitelná vedra a bez přestání zuřila písečná bouře. Zatímco ostatní postupně chytali hnědošedou barvu, on musel vypadat stále svěží, elegantní a bez jediné kapky potu. Asistenti se starali mimo jiné i o to, aby například jeho kalhoty nebyly zaprášené a jeho lakýrky se stále leskly. Pro toto natáčení měl vytvořený speciální oblek, který byl vybaven v zadní části kapsami vyplněnými umělým ledem. Jeho obvyklé vycpávky, jež navozovaly dojem korpulentnějšího vzhledu a jakéhosi hrbu a které sahaly od zadní části krku až k nohám, se staly v tomto případě snesitelnějšími. (avonetka)
  • Na motivy tohoto filmu byla vytvořena počítačová hra s názvem "Agatha Christie: Evil Under the Sun". Jednalo se o adventuru, vydána byla v roce 2007. (Durdas)
  • Natáčelo se na Burgh Island. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)

Reklama

Reklama