Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý nápad ani film. Ale vidno, že je to debut. Skúsenejší režisér by sa viacej vyhral s formou aj s napätím. To tu v zásade absentuje. A ku koncu. Znova raz v posledných 20 minutách príde akcia, ale ako keby vycucaná z prsta. A to ako to skončí ma vôbec neprekvapilo. Skôr sklamalo. Musím ale oceniť formálnu stránku. Kamera, masky a hudba sú na vysokej úrovni. Má to niekoľko chuťových scén, len scenáristicky to postráda hlbšiu logiku. Čo výrazne zamrzí. Na film som sa tešil, ale Train to Busan je zatiaľ neprekonaný. Na druhú stranu, nie je to ten typ filmov, ktoré by som zatracoval aj keď sú priemerné. Ak ho dakedy uvidím niekde inde, je vysoká pravdepodobnosť že neprepnem. Ústredný hrdina je na počudovanie veľmi v pohode. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zůstalo to celý tak nějak na půli cesty, má to svoje světlý momenty, ale pak zase přijdou totální hovadiny, že by si člověk ukroutil hlavu. Ale je to režisérova prvotina, takže prostě na chyby se narazit někde musí. Mám rád minimalistický filmy, relativně malej prostor, minimum herců (zombíky tady nepočítám), ale tady tím pomalu plusy končí. Ještě bych vyzdvihl samotný zombíky, resp. masky, je to správně škaredý, a to prostě u zombie filmu chceš. Ale co jsem nemohl vystát, je chování hlavního hrdiny, kterej se chová jako naprostej debil, až jsem si říkal, že by bylo lepší, kdyby ho něco sežralo. No pak najednou z ničeho nic přijde naprostá romance, kterou jsem v tomhle filmu nečekal a nepochopil a vůbec mně tam neseděla. A bohužel tahle nekonzistentnost kazí dojem z celýho filmu. S odřenýma ušima tři hvězdy.... ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu rozpačitý. Zombikoidní náměty prostě nemusím, navíc i když Yoo Ah-in je skvělý herec, a sledovat jeho survival kreace mě fakt baví (aneb jak se loser snaží přežít apokalypsu), tak Park Shin-hye má dost upozaděnou úlohu a nepůsobí dojem rovnoprávného parťáka. Navíc mi námět přišel dost profláknutý, provedení neobvyklé, bavit se budete, ale určitě to není něco, co by mělo patřit k nejlepším filmům Koreje roku 2020. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude nejspíš patřit Zombie hororům a to nás ještě čeká Train to Busan 2 a Army of the Dead. Alone je velmi originální a zábavný zombie Thriller z Jížní Koree, který se nese v komorním duchu, ale bohatě to stačí. Ve městě se začne dít chaos a hlavní hrdina se rozhodne okolí ignorovat a izoluje se ve svém bytě, ovšem problémům se i tak nevyhne. Dochází voda, jídlo a propadá halucinacím. Je to plné poměrně chytrých a neokoukaných nápadů, zombie mají skvělé masky, jsou inteligentní, velmi rychlí a proměna člověka v Zombie je natočená luxusně. Alone sice postrádá šťavnaté Gore, ale naštěstí to dohání napětím, dobrým tempem i pár nečekanými zvraty. Fajn záležitost. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vcelku ok jihokorejský survival o gamerovi, co to má srovnaný a tak když vypukne zombie apokalypsa, jde zpátky pařit. Ale všichni víme, jaká je realita, když nám vláda odstřihne internet. A tak je náš korejský Simon Phoenix nucen to nějak začít řešit. Dívat se na to dá, ale příliš to nechytí, je to ploché a člověk už podobnou dějovou kostru viděl stokrát. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama