Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Murphy byl ve své době někdo. Téměř každý rok byl nominován na Zlatý Glóbus a patřil mu titul jednoho z největších králů komediálního žánru. Pak ale ten Zlatý Glóbus konečně získal a k tomu prorazil i na Oscary a už to šlo z kopce. Přišla tuna bizárních komedií díky kterým se Eddie téměř každý rok ucházel o maliny a bylo po kariéře. No a já si troufnu říct že ten správný comeback je konečně tady. Dolemite je skvělá žánrová práce kterou ovšem zvedá především vynikající Murphy (zasloužený návrat na Glóby) a po Churchovi a tomhle  si jsem určitě jistý tím že už ho nikdy nechci vidět v komediích protože v dramatech by mohl opět prorazit mezi oscarovou elitu. 7,5/10 ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zpět a po nevím kolika letech (nebo možná desetiletí) hraje ve filmu za který se nejen nemusí stydět, ale může na něj být hrdý. Úžasná retrostylizace, vypiplané kostýmy a téma filmu ve filmu, všechno mě zkrátka bavilo. Eddie, jen tak dál. Policajta v Beverly Hills 4 se sice pořád trochu obávám, ale po tomhle filmu o poznání méně... P. S. Jedině v originále s titulky, český dabing to dost zabíjí... ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ve finále fajn překvápko, jeden z nej filmů od Netflixu (což zase tolik neznamená) a především stylovej comeback Eddieho Murphyho. Dost slušná dobová atmosféra a především i tak trochu film pro milovníky filmů. Zároveň se ale jedná o biografii člověka, který se sice zapsal do dějin kinematografie, rozhodně ale tak trochu zvláštním způsobem a bude ve finále fakt těžké říct jestli je ,, Dolemite" vlastně sympatický hrdina (Murphy si ho dává skvěle) a jeho humor je vlastně fakt všechno ne jen vtipný. Zároveň nechci znít jako rasista ale myslím, že tohle bude film, který si užije především afroamerické publikum na které Dolemite cílil především a samotný Dolemite používal především humor, který cení jen afroamerická komunita. Ten film je dobrej, jenom není vyloženě pro každýho a záleží jak moc člověku samotný Moore/Dolemite sedne. Krom comebacku Murphyho jinak cením i výraznou úlohu pro Wesleyho Snipese a jsem rád, že je Eddie zpátky. Jen bych chtěl zároveň i trochu lepší film, Jmenuju se Dolemite ale určitě stojí za to vidět. Zvláštně pokud se člověk zajímá o dějiny filmů a chce se podívat na člověka, který to dělal tak trochu jinak a definitivně přepsal dějiny kinematografie.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Eddie mě po Mr. Church opět přesvědčil, že civilní herectví mu není cizí a velmi dobře zvládá i dramatické pasáže. Film má sice vtipný momenty, dobrou vyprávěcí strukturu (konečně film kde se neskáče v čase sem a tam jak na trampolině ) , ale tu nejsilnější složku filmu má v sobě hlavní postava - člověka žijícího pro svůj sen. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky za upozornění na dost zajímavou problematiku natáčení černošských filmů a neméně zajímavou postavu Rudyho Raye Moorea. Sice ten zvrácený černošský humor asi málokoho zasáhne, ale postavy, bratrství a vůbec černošské prostředí ve střetu s kapitalistickým filmovým a hudebním trhem, je dost zajímavé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolem 10. minuty filmu stojí na stole čaj Lipton s logem Rainforest Alliance (zelená žába). Aliance deštných pralesů existuje pouze od roku 1987, zatímco film se odehrává v 70. letech. (MTHRFCKR)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama