Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, scenarista by si zasluzil poriadne nakopat do zadku. Vela krat som mal pocit, ze sa proste nic nedeje....avsak. Avsak akcia dostala oproti jednotke poriadnu davku proteinov a ked sa nieco roztoci, tak to stoji za to. Ci uz je to masazny salon, alebo finale v kasine, akcia ze vezie vo velkom style. A jackie bol v dobe natacania v USA podstatne vacsia hviezda ako v dobe prveho dielu - a z toho vyplyva ze priestoru ma podstatne viac ako v jednotke. Skoda ze nepredviedol nieco zo svojho "drunken boxu", to by tam urcite seklo :) Bavil som sa skvelo, ale scenar je proste sracka. Do akej miery to ma vplyv na film, necham na jednotlivcov. (8/10) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebaví, hoci to malo, viac, než dosť vtipných momentov, takéto investigatívne, komediálno-akčné srandičky u mňa dokázali udržať pozornosť, popri reklamách na komerčných televíziách, iba keď som bol podstatne mladší. Nostalgia mi síce hovorí, nech dám o hviezdičku viac, ale to radšej dám iným filmom podobného ranku, ktoré ma vtedy bavili. Ako oddychovka v TV alebo backround, perfektné. ()

Reklama

Googlak 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarené akčné pokračovanie tejto podarenej dvojice, ... ešte by som povedal, že o trochu zábavnejšie ,ale zase užž to nemá taký dej ako predošlá časť, ... Duo Chan&Tucker šľape ako hodinky + dostali ma hlavne podarené hlášky Tuckera :-) (Tentokrát tě už nebudu šetřit jenom proto, že jsi ženská. Budu si představovat, že jsi chlap. Nádhernej chlap, s dokonalou figurou, se kterým bych šel do kina):-) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale blbiny z jedničky se spíš opakovaly než eskalovaly. K tomu stejný styl humoru, bitek, zápletky, takže žádné extra surprise. Ale opakovaně stejně se dobře bavím u jejich tandemových lítaček, padaček, šokových zvratů a balancu na hraně mezi životem a smrtí. Tyhle scény jsou dobré a můžu je vidět furt dokola. No a Chrisův výkop levou nohou je taky bomba, to je jasné.♥ Rasistické řeči mi v jeho podání vůbec nevadí, naopak: "Nechci, aby mě přepadnul bohatej běloch." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý diel filmu Križovatka smrti je omnoho väčšia infantilná hovadina, ako jednička. Najlepšie z celého filmu boli skazené scény v záverečných titulkoch. Na trojku už som sa nechcel pozerať, ale tú chybu som aj tak urobil. Ukecaný Chris Tucker a rýchly Jackie Chan nás pobavili už v jednotke a dvojka mala ponúknuť keď už nič iné, tak aspoň rovnako dobré hlášky, alebo prostredie, alebo soundtrack, ale nestalo sa. Takto tu máme ďalšie slabé pokračovanie, ktoré robí prvému dielu hanbu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)
  • Starosta Las Vegas Oscar Goodman si ve filmu střihl krátké cameo, ale tato scéna se do finální verze nedostala. (SG-1)

Reklama

Reklama