Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobyčejný život plný umění, dřiny a bolesti... Patrick Swayze popletl svého času v roli tanečníka Johnnyho hlavy milionům dívek a žen celého světa. Málokdo ale dnes ví, kudy vedla jeho cesta k hvězdnému úspěchu. O jeho dětství, problematickém vztahu s ambiciózní matkou, o jeho sportovních, tanečních a nakonec i hereckých začátcích hovoří v dokumentu jeho nejbližší: bratr, manželka, přátelé i kolegové, mezi nimiž nechybí ani jeho partnerka z Hříšného tance Jennifer Greyová. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a příjemně zpracovaný životopisný dokument, spousta informací ze soukromého života, z počátků herecké kariéry, o vztazích v rodině (životní láska, matka, otec, bráška) i při natáčení filmů, krásné fotky i videa.. Já osobně souzním s tím, co tu několikrát zaznělo - Patricka nejde nemít rád, měla jsem ho a mám ráda pořád, charismatický mužský, talentovaný tanečník, houževnatý dříč, křehká duše, dobré srdce, vnitřní svár i nejistota, kladný vztah k alkoholu a ve finále nevyléčitelná nemoc, se kterou bojoval do posledního dechu a při tom i pracoval.. Nádherné ohlédnutí se slzama v očích.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitné zhrnutie hereckej kariéry a osobného života, kde sa mi páčilo, že okrem ospevovania o akého veľkého človeka šlo, milého, gentlemanského, sa tu nevyhneme ani téme alkoholizmu. Treba uznať, že s Lisou Niemi tvoril Swayze jeden z mála párov, ktoré je hodné nasledovať. Záver dokumentu samozrejme tlačí na city, ale bez zbytočnej patetickosti. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přísná matka, tanečnice a choreografka, a mladík s obrovským odhodláním. Texasan, navenek sebevědomý, uvnitř citlivý kluk. Malý Buddy měl své sny, v americkém fotbale posbíral hodně cen, měl našlápnuto se posunout ještě výš, ale v 18 letech ve vyhroceném středoškolském zápase přišlo fatální zranění kolene. Měsíce nosil sádru od kyčle až po prsty. Věděl, že je konec, po těžkém zranění mu zůstal jen tanec. Dřel a do dvou let se z něj stal špičkový tanečník. A pak přišel raketový nástup popularity, po pohádce o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci, následovaly hned po sobě další silné kusy (Duch, Bod zlomu). Nechybí zmínka o divokém období alkoholismu po smrti otce. Jinak srdcervoucně pojaté je to až až. Oceňuju nicméně, že tvůrci posbírali celou řadu hereckých kolegů, kteří mají, co říct, a nechybí ukázky z jeho stěžejních filmů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bezesporu sympaťák, frajer, dříč, mně nikdy nevadil, ale nemůžu tvrdit, že by býval mým idolem. To padlo na obličeji a příšerném Jarda Jagr účesu. Dokument je přesto vcelku dívatelný, zajisté si u něj dost lidí popláče, neboť je podán vroucně srdcervoucně. Klečící kůň u zesnulého v závěru byla třešinka na dortu. Co přišlo ale nejzajímavější mně, byl záběr na Jennifer Bejbynebudesedětvkoutě Grey. Ti její plastičtí chirurgové museli začít modelovat na druhé straně hlavy. Navíc, neříkalo se v hříšných časech náhodou, že v době natáčení DD jí bylo neuvěřitelných šest a třicet? Říkalo. Nabízí se: Ach ty ženy a kalendář.. , ale tak kdo ví? Ale jinak Swayzeho je určitě škoda. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze byl taková mužská Norma Jean. Toužil po uznání svého charakterního herectví, i když okolí chtělo vidět hlavně jeho tělo. A místo léků se potýkal se závislostí na alkoholu. Bezdětný pak zemřel sice o dvacet let starší, než Marylin, přesto předčasně. Zemřel ve stejném věku, jako jeho otec na infarkt… ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama