foto

Jennifer Grey

  • nar. 26.3.1960 (57 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer Grey pochází z New York City, kam se přistěhovali její rodiče. Narodila se 26. března 1960 Jo Wilderové a Joelu Greyeovi. Matka byla tanečnice a herečkam, otec se zajímal o tanec, zpěv a herectví, za které v roce 1972 dostal Oscara za výkon ve filmu KABARET. Její dědeček Mickey Katz byl také divadelník. Od mala se věnovala baletu a tanec nám předvedla v reklamě na Dr. Peppera. Po studiích na Neighborhood Playhouse School of Theatre vystoupila prvně v inscenaci Album na newyorském jevišti.

První kontakt s filmový světem byl pro Jennifer náročný a depresivní, protože ji filmový agenti chtěli obsadit hlavně kvůli slavnému jménu jejího otce. Nakonec nebyla přijata, protože nevyhovovala výškou nebo věkem. Velký vzestup zaznamenala až v tanečním filmu HŘÍŠNÝ TANEC (1987), kde mohla předvést své taneční schopnosti. Zde ztvárnila Frances Housemanovou, která je s rodinou na dovolené v horách a zamiluje se do místního tanečníka Patricka Swayzeho.

V roce 1992 dostala šanci v romantickém sportovním snímku VÍTR, kde si zahrála postavu Kate Bassové. V 90. letech byla obsazována především v krimi filmech jako DŮVOD K VRAŽDĚ, VRAŽDA VE STÁTĚ MISSISSIPPI a nebo VRAŽDA NA BROADWAYI. V roce 2001 se objevila i v hororu RITUÁL, ale ten neměl příliš velký úspěch.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Duck Duck Goose
2017 Untogether
2014 In Your Eyes
2011 Hollywoodské straky (TV film)
2008 Červený pás
Keith
2006 Cesta za Vánocemi (TV film)
2002 Rituál
2000 Nahoru, dolů
1998 Outrage (TV film)
Secrets of My Heart, The
„Sladká“ pomsta (TV film)
1997 Player, The (TV film)
Red Meat
1996 Milenecký uzel
Portraits of a Killer
1995 West Side Waltz, The (TV film)
1993 A Case for Murder (TV film)
1992 Vítr
1991 Eyes of a Witness (TV film)
1990 Když jedna bota sedí ... (TV film)
Vražda ve státě Mississippi (TV film)
Zločinná spravedlnost (TV film)
1989 Vražda na Broadwayi
1988 Gandahar
1987 Hříšný tanec
1986 Volný den Ferrise Buellera
1985 Cindy Eller: A Modern Fairy Tale (TV film)
Vítězové
1984 Cotton Club
Lehkomyslní
Rudý úsvit

TV seriály

2016 Red Oaks (TV seriál)
The Verdict (S02E10)
The Wedding (S02E09)
Lost and Found (S02E08)
další epizody (9)
2015 Red Oaks (TV seriál)
Labor Day Luau (S01E10)
The Bar Mitzvah (S01E09)
Body Swap (S01E07)
další epizody (9)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - a.z.
Poprvé v New Yorku (S02E12) - a.z.
2004 Dr. House (TV seriál)
1999 Však ty víš (TV seriál)
1995 Přátelé (TV seriál)
Zubařům nevěřte (S01E20)

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace