Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mám rád koně (a ne, (byť „masák“) výjmečně nemyslím (koňský) salám, mám rád (nespoutanou) přírodu, mám rád volně plynoucí Redfordovu režii a mám rád Roberta jako herce. Položme si (řečnickou) otázku. Můžu mít nerad tento snímek?! ANO, tak prosté to někdy bývá. Téměř to vypadá, že si Robert tento snímek střihnul pro svoje potěšení a nutno jedním dechem dodat, že i pro to mé. Vzhledem k faktu, že si zdejší drtivá většina dává dobrý pozor, aby neodkryla „duši nevyléčitelného romantika“, tak byť já se za něj rozhodně nepovažuju, bez mučení přiznám, rád jsem se nechal unést. (Za)snít , stejně jako (po)zastavit se (člověk) občas musí, aby se posléze opět probral a nadechnul do reálného života. Takže, děkuji Roberte! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle jsem moc nečekal. Koukal jsem se jen proto, že v tom hraje mladá Scarlett. Předpokládal jsem, že to bude lehce nadprůměrný film, se Scarlett. Ale to jsem se zmýlil. Je to velice nadprůměrný film, který mě dostal. Přiznám to bez dlouhých vytáček, mě se to sakra líbilo. Redford jako režisér to zmákl fakt skvěle, Kristin Scott Thomas byla perfektní a mladá Scarlett.. ta už tehdy předvedla, že s talentem se člověk narodí. Takže za mě je to hodně čistých 100 %. A nemalou zásluhu na tom má i výborná kamera a skvělá hudba. Tohle je prostě snímek, který vás chytne za srdce a nepustí až do posledního záběru. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Klasická Redfordovka, kde hraje člověka žijícího někde na statku nebo v přírodě daleko od lidí, co ho zklamali a postupně přesvědčí nově příchozí z velkoměsta, že tenhle styl života je přeci jen lepší. Tentokrát to má ale tři hodiny a nesympatickou mámu s dcerou, co maj ve filmu nejvíc prostoru pro sebe. Občas jsem se u toho fakt docela nudil, pokud na plátně nebyli Redford nebo Sam Neill (hraje tu strašnýho podpantofláka ale dobráka) a samozřejmě pěkný scenérie. Žít po svém s Redfordem se mi líbilo víc. 60% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Neumím popsat co cítím u tohohle filmu. Možná neuvěřitelný klid. Proto si ho pouštím, když jsme na tom opravdu a potřebuju morální podporu. Možná je to proto, že neštěstí Grace umí povznést nad naše obyčejná neštěstí, nebo je to tou nádhernou krajinou Montany, nebo je to těmi nádhernými a klidnými hereckými výkony. Úplně nejraději mám prvních 45 minut a obzvlášt cestu do Montany. Fakt nevím proč. Ale je to prostě tak nádherný, snový a zároven reálný film ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno