Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Svěř hlavní role koním a nemůžeš být neúspěšný. Svěř režii Redfordovi a nemůžeš být zklamaný. Zadej hudbu Newmanovi a nemůžeš mít výčitek. Nádherný příběh plný lidství a láskyplné sounáležitosti s koňmi, který pohladí a zároveň přiměje k různým úvahám. U Roberta Redforda si začínám všímat jedné vlastnosti, kterou tak náramně ovládá Clint Eastwood. A sice, že dokáže filmu vdechnout cosi, co nelze popsat, nýbrž jen cítit. Je to pocit, jenž vás po doběhnutí titulků automaticky donutí sáhnout po nejvyšším hodnocení. Pokud bych ale přeci jen měl něco vytknout, přeobsadil bych postavu matky Annie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zaříkávač koní je sice trošku utahaný a těch citových problémů je tam až nevkusně moc. Pár takových scén mohlo být natočeno lépe, nebo nemusely být ve filmu vůbec. Ale v čem se Redfordovi film opravdu povedl je zachycení života amerických rančerů a zvlášť pak rozdíl mezi jejich životním stylem a hektickým životem ve městech. Kontrast mezi dvěma životními styly je zachycen tak sugestivně, že nelze nepřemýšlet o tom která cesta je ta lepší. Mě osobně film právě tímto hodně oslovil, přotože ještě více než jiné přiživil můj pernamentní vnitřní konflikt o tom, jak nakládat s omezeným množstvím volného času. Život a práce na ranči v USA skoro vypadá jako jedna z verzí ráje, tak jak si ho já představuji. A další osobní téma filmu, které ve mně silně rezonuje je vztah ke koním. To jak jsou zde tito tvorové zachyceni vypovídá o tom, že takovýhle film nemohl zachytit někdo kdo by je neměl rád. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle jsem moc nečekal. Koukal jsem se jen proto, že v tom hraje mladá Scarlett. Předpokládal jsem, že to bude lehce nadprůměrný film, se Scarlett. Ale to jsem se zmýlil. Je to velice nadprůměrný film, který mě dostal. Přiznám to bez dlouhých vytáček, mě se to sakra líbilo. Redford jako režisér to zmákl fakt skvěle, Kristin Scott Thomas byla perfektní a mladá Scarlett.. ta už tehdy předvedla, že s talentem se člověk narodí. Takže za mě je to hodně čistých 100 %. A nemalou zásluhu na tom má i výborná kamera a skvělá hudba. Tohle je prostě snímek, který vás chytne za srdce a nepustí až do posledního záběru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • V knize je Pilgrim hnědák. (Karlos80)
  • Lucas Black nepřijal roli ve filmu kvůli požadavkům režie na změnu svého přízvuku. (D3VIL)

Reklama

Reklama