Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Tohle zkrátka není plnohodnotný film, není dobrý ani v rámci měřítek streamovacích služeb. Scénáristu napadlo skeč vhodný tak do SNL roztáhnout na hodinu a půl. Jenže zřejmě není tak zdatný scénárista, aby hodinu a půl kvalitně naplnil. V klasické zápletce "fish-out-of-water" vidíme dělníka z počátku 20. století, který se náhle ocitne v současnosti. Je jakousi variací na Borata a vztah s jeho pravnukem je naprosto příšerně napsaný. Oba si úplně bezdůvodně hází klacky pod nohy. Není to ničím motivované, většinou to není vtipné ani přesto, že to má strukturu krátkých oddělených skečů. Zbytek vyplňují podivné vtipy o dnešních trendech (elektrické koloběžky, Twitter, veganství) a tragické výkony herců v epizodních rolích. Nevím, proč do toho Rogen šel, ale bez něj film vůbec nefungoval. Je dostatečně sympatický a vtipný v obou svých rolích a s lepším scénářem, který by si přepsal spolu s jeho kámošem Evanem Goldbergem, to mohla být opravdu fajn komedie. ()

Hoe_Ba 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poutavá zápletka, ze začátku zajímavá stylizace připomínající Grandhotel Budapešť, zdánlivě bizarní střet starých tradic a dnešního povrchního hipsterství skrze dvojroli Rogena vypadal v traileru excelentně. A to všechno ještě navíc dochucený vtipy na Bowieho, ale ve výsledku? Trailer bohužel ukázal všechny esa v rukávu a ještě mnohem víc, kéž by měl celej film říz jako Herschelovy okurky. Nejdřív jsem v protagonistovi viděl archetyp invazivního nablblýho Borata, ale oproti němu to byl humor neskutečně přízemní a nudný. Pak jsem si začal mediální humbuk s návštěvníkem z minulosti spojovat se snímkem Už je tady zas, avšak ten svým geniálně černým humorem a mrazivou katarzí dává Rogenovi těžkou nakládačku. Ve výsledku trpké zklamání, jeden Rogen jako druhý. Radši zavolejte hygienu, než se tady někdo otráví! ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje představy, jak se po stovce let v sudu s lákem bude Rogen chovat, a jak se bude vyvíjet děj filmu,naprosto neshodly se skutečností.Vlastně vůbec nevim, co nám autor chtěl říct.Blbost, která má sice do klišé dost daleko, ale nuda je to obrovitá.Tohle je na současnejch 55 procent dost málo film.20%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od Setha Rogena som už videl všelijaké bláznivé podivnosti, no to nie je tento príklad. Pri tomto snímku akoby sa unormálnil a snažil sa prísť s niečím vážnejším, dumavejším, no zároveň i zábavným. A myslím, že sa mu to celkom podarilo. Na pozadí humorných postavičiek a vtipných scénok beží medzi riadkami niečo oveľa hlbšie. Ako napríklad hľadanie svojich koreňov, úcta k svojim predkom, rodina ako základ všetkého, priateľstvo a nezištná pomoc druhému.... Veľmi príjemné spojenie vážnejších tém s funkčnou zábavou. Nadpriemer. 75/100 ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joo, ten tlustej žid jde zase točit fekální a nevtipné komedie. To sice pro tentokrát neplatí, ale pořád nejde o žádnou nakládačku. Krásný český dvojsysl. K rutinný tvorbě Rogena jde o pohodovou a celkem stravitelnou komedii. Nebyla tu žádná anekdota o masturbaci, sraní hoven ani hulení z vodní dýmky, jak má hodně zvykem tady pan "umělec". Nepřisral se k tomu žádný sympatický Franco a ani (bohužel) hubený Hill, takže asi to tady někdo myslel vážně? Cením že si to utahuje z nových politických a meinstream stereotypů, a narážek na moderní dobu, kde jsou samé gender a směsné páry, kde jsou dva teplouši, jeden z nich je čmoud a druhý Mexikánec, pijou Bubbletea čaj z mořských řaz, volí Bidena a jsou aktivisté pro záchranu zapadlých velryb z dna oceánu, nebo pupíku Plejtváka Obrovského, a nejlépe aby byly ještě ultra vegani a jediná jejich lidská interrakce je, že si napíšouna Fuckbook a Twitter. Brrr, nikdy fakt lituju, že žiju v dnešní hnusné době. Měla by se ta mladá cházka znovu vyhnat na vojnu, aby z nich udělali chlapy, a ne LBTQ transgender mužatky a babochlapy, kteří se bojí sáhnout na normální práci. Nazdvednu to o jednu hvězdu, abych tímhle tím ukázal svoji nasranost a pořád opakujícím problémem dnešní kovid zasmraděné doby! Aha, a úplně jsem vynechal okurky. Těm vůbec, o celkový dojem, ani nešlo ;) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama