Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragikomedie,která nesjpíš měla vést k zamyšlení nad tím jak je dnešní doba (oproti době před 100 lety) extrémně pohodlná,plná těžké pozéřiny,přičemž nějaké hodnoty jako víra číi rodina jsou spoustě lidem cizí.Stejně jako,že tehdejší hodnoty a názory jsou už na dnešní dobu těžko aplikovatelné a přesto by si z nich měl být schopen člověk něco vzít za své.Potud je to v pořádku a v jednotlivých záblescích a scénách to i funguje.Bohužel v jiných momentech - a není jich málo - je všechno extrémně shazováno tím,že se oba hlavní hrdinové Rogen a Rogen chovají buď jako debilové,nebo jako extrémní zmrdi.Jako jedno hubka - jedna nakládačka - budiž,ale nic víc...60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať si to tempo udrží, ať si to tempo udrží, přál jsem filmu po skvělém čtvrthodinovém úvodu, ale bohužel marně. Bylo tu našlápnuto na takřka funèsovskou komedii se satirickým podtextem. Nepovedlo se. Neříkám, že jsem se při zbytku Americké nakládačky (skvělý překlad) už nepobavil, například frankensteinovská scéna prvního zavařování byla úžasná, jenže jinak to všechno bylo takové očekávatelné. Tweety, takřka vše s Benem... Seth Rogen je ale super, tradičně skvělá byla i Sarah Snook (akorát jí bylo málo) a velmi se mi líbila neznámá Molly Evensen v roli Herschelovy stážistky. Absolutní chválu nicméně musím pět na hudbu - nejžidovštější soundtrack, jaký jsem slyšel od Schindlerova seznamu, a nejzábavnější židovský soundtrack od Dobrodružství rabína Jákoba. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je sympaťák a námět tohohle filmu mi přišel opravdu zajímavý a zábavný, a tak jsem se zhlídnutím dlouho neváhal . Rogen ve své dvojroli je opravdu sympatický, i když v průběhu filmu je čím dál víc zjevný, že jako starý morous z neexistující evropské zemičky je mnohem přesvědčivější než jako hipster-mileniál, co vyvíjí aplikace na mobil. Občas je to až zvláštní casting a skoro jsem si až přál, kdyby se vykašlali na tu dvojroli a mladého Greenbauma hrál někdo jiný. Starý Greenbaum je ale super. Film si nehraje na bůhvíjakou realističnost, takže se třeba nikdo dvakrát nepodivuje nad tím, že mezi nimi žije resuscitovaný chlápek z dávné minulosti. Hlavně u první poloviny to vůbec nevadí, protože v ní jde spíše o různé vtípky. Často si American Pickle utahuje z dnešní společnosti. Později je ale film přeci jen trochu zjednodušující a ne příliš chytrý. Greenbaumové se (kvůli docela pitomosti) pohádají a dělají si naschvály. Tady má být film i dojemný a trošičku je, ale o žádnou velkou "dramedy" se rozhodně nejedná. American Pickle je nakonec spíš průměrnější komedií, která je místy sympatickým filmem, ale nejedná se o nic, co bych někomu chodil nadšeně doporučovat. (6/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vtipné to je, Rogen v pohode, ale ten film sa tvári, že objavil Ameriku s príbehom, ktorý by stačil možno na začiatku 90.tych rokov. A v závere, keď to začnú hrať na hladanie vlastnej identity a znovuobjavovanie viery a tradícií, tak už ide o regulérny trapas. Film ešte hlúpejší, než by ste mysleli. 50% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nakládaný Seth Rogen v dvojroli postav dělící celé století. Z hodnocení jsem měl celkem obavy, které se ale naštěstí až tak nevyplnily. Ve schopnějších a odvážnějších rukách mohl být film klidně o půl hodinu delší a věnovat se více do hloubky rozdílům v chování a obou hrdinů. Takto se jen tak klouže po tématech, aby se došlo v ději dost daleko. Dost věcí není vysvětleno, ani si tvůrci nelámou hlavu s obhajobou některých zvratů. Prostě šup šup, aby se naši hrdinové posunuly o značný kus cesty dál. Ale ve výsledku to není tak špatné, párkrát jsem se zasmál a sblížil jsem se lehce s oběma hrdiny. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)
  • Plagát k filmu bol nafotený fotoaparátom z 19. storočia. (dwdb)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama