Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisne akčný biják o parte bývalých policajtov na tom "správnom brehu" v boji s islamským štátom. Ale keď niekoho z tých magorov poriadne nezabijú, tak týpka nechajú chrčať "Nechaj ho, nech len trpí, padáme..." a napriek tomu tej bande fandíš. Ku príkladu za opustené decko, ktoré zavesia za obrovský štos bankoviek nejakej rodine "Ale keď ho niekde necháte, dozviem sa o tom." Tento moment na mňa obzvlášť zapôsobil. Morálka v čase cholery... Ale záver a plottwist ma posadil na riť. Celý čas vieš, že týmto prepnutcom ide o niečo. Vystrieľať všetkých padouchov a pritom ich cieľ a poslanie bolo v zásade niečo úplne iné. A oveľa jednoduchšie. Pozri to. Ale odporúčam nemať potom v pláne robiť nič min.hodinu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že bez produkujících bratrů Russoových bych se možná o Mosulu ani nedoslechl a byla by to velká chyba. Drsné příběhy podle skutečných událostí z problematického Blízkého východu mě zajímají v jakékoli multimediální formě, přeci jen je z části studuju a do budoucna se na ně ve škole zaměřím víc. Mosul se sice nestaví nijak vysoko nad obdobné válečné filmy nebo narůstající množství seriálů z tohoto prostředí (Fauda, Teherán, Údolí slz...), ale jako obyčejné akční drama funguje důstojně. [viděno na Netflixu 26.11.2020] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přes rok jsem to měl stáhlé a pořád se k tomu neměl kdybych se na to vůbec nedíval o nic nepřijdu. Irácká jednotka složená z bývalých policajtů jde z místa A do místa B po cestě nabere jednoho poldu a bojuje s Islámským Státem. Největší problém je v tom, že proti nim stojí tak 10 vojáčků a 4 drony a jejich mise spočívá v tom, spoiler , že jdou navštívit manželku a dceru jednoho z nich. Upřímně čekal jsem teda víc a lepší misi tak, že zklamání. 40 procent 20 za ty drony a 20 za ty jména na konci a úvod, které nabídne velké očekávání, které postupně zabije. P.s. co mě pobavilo nikdo nesmí vědět, že jsou Swat a přesto si tam jezdí v džípech s velkým nápisem S.W.A.T. asi jsou všichni debilní a neumí číst nebo nevím. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)

Reklama

Reklama