Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel baru V.F.W. Fred (Stephen Lang) zrovna slaví narozeniny společně se svými hosty a přáteli – válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard (Sierra McCormick), jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze (Travis Hammer). Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe, a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším, co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

HAL 

všechny recenze uživatele

Správně punková jízda. Staříci v hlavních rolích si to gore řádění správně užívají a je velká zábava je sledovat. Zvlášť když režisér  a kameraman si dokázali pohrát s vizuální stránkou tak schopně, že film vůbec nevypadá tak chudě jak by podle všeho měl - na to že je celý natočený v jedné minihospodě a na přilehlém parkovišti. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obdiv ke Carpenterovi je zde více než patrný a jako pocta tomuto hororovému mistrovi, respektive jeho klasice přepadení 13. okrsku, funguje film dobře. Potěší brutalita i slušné gore, ale ve chvíli, kdy akce ustane, jsou viděl velké tvůrčí rezervy se hrou s postavami. Ale Lang se snaží a myslím, že by si zasloužil více podobných rolí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda Carpentera jsem přesná cílovka téhle fandovské pocty/opisovačky a moc bych chtěl, aby se mi líbila. Ale navzdory snaze scenáristy i super obsazení, mi tahle bodrá partička veteránů k srdci nepřirostla a děj pro mě postrádal nějaké výraznější napětí i nápady. A akce mi pak přišla docela bezradně natočená. Lang je ale masér, samolibý záporák taky trochu pobavil a carpenterovská hudba byla fajn. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Joe Begos je evidentně hodně velký fanda Carpenterova Přepadení 13. okrsku (což je samozřejmě dobře) a jeho parta veteránů je super. Ale asi by to chtělo trošku víc peněz, protože akce je sice hodně šťavnatá a grindhouseovsky drsná, ale taky dost pomalá. VFW nakonec funguje líp v těch momentech, kdy Lang, Williamson, Sadler, Kove a ostatní sedí v hospodě a vzpomínají na dobu, kdy bojovali za lepší svět než když musí krájet armádu zfetovaných magorů, co jim chce vyrabovat lokál. Ale jako vzpomínka na osmdesátková béčka je to velmi fajn. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Taková hodně béčková gore jízda, jakožto pocta starým pákám, kteří vychovávali osmdesatkovou a devadesátkovou generaci. All star team veteránů vs. parta feťáků, to celé podložené hudbou jak od Johna Carpentera. Zní to bezchybně, ale není. Asi by to chtělo víc peněz, lepšího maskéra a trochu míň stupidity. Je to mazec, krvavej, nekompromisní, ale mohl by být lepší, filmovější. Lepší 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Dallasu (Texas, USA). (ČSFD)
  • Venku před kinem visí plakát k filmu Brainscan (1994). (ČSFD)

Reklama

Reklama