Senzační únos

Akční / Komedie / Romantický

USA, 1994, 94 min

Adam Rifkin

Richard Gibbs

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,924,955Tržby Celosvetovo $-(3.1.2009)

rozpočet : ? tržby americke : $7,924,955(15.12.2006)

„Začína v tom byť veľa násilia.“ Bay je handra. Charlie Sheen, ktorý si SENZAČNÝ ÚNOS produkoval, hodinu a pol šliape na plyn, za chrbtom policajná kolóna, vpredu zátarasy, z dodávok vykukujú jednotky S.W.A.T., nad hlavou helikoptéra, za volantom sex, obsah žalúdka na stieračoch, mŕtvoly ako brzdenie prenasledovateľa a veľa ďalších veselých vecí. Neprekáža, že herecké obsadenie je slabé až nevýrazné, Sheen ide naplno v každej scéne a úplne to stačí. Vtipné, svižné, svieže a dokonca pôvabné.(16.8.2008)

Velmi nenáročný komediální chase movie inspirující se a utahující si z amerických televizních fenoménů policejních stíhání v přímém přenosu a policejních reality show. V souladu s originálním názvem po úvodních pěti minutách v obchodě začíná honička, která se zastaví až pět minut před koncem - na chvilku. Přesto to není moc akční, jen občas se vzduchem prolétne nějaké to auto (dodávku rozsévající po dálnici mrtvoly si později půjčil Michael Bay do druhých MIZERů) a ani tak vtipné, jak by chtělo, on scénář vůbec působí jako spíchnutý za jedno odpoledne. Jinak ve vedlejších roličkách se tu kromě Claudie Christian a Caryho Elwese mihnou i dva členové Red Hot Chilli Peppers jako vypatlanci z mini monstr trucku, kteří zkusí hrdiny zastavit. Charlie Sheen natočil ve stejném roce i NEBEZPEČNÉ PÁDY a popravdě dál už jeho filmová kariéra jen uvadala. Jo a vydržte do konce závěrečných titulků. Jedna hvězda navíc z nostalgie.(24.6.2008)

Z podobného deja by viac už nevyťažili ani filmoví mágovia a tak som rád, že to ostalo pri takejto nenáročnej, svižnej, milej, dobrodružnej a miestami aj naozaj usmievavej oddychovke. Ústrednej dvojici to na pľaci klapalo a ja som nechcel nič viac len na nič sa nehrajúci záver, ktorého pridrblosť som si nemohol viac ani predstaviť. Ale také to už býva. 60%.(3.11.2007)

• Hunt

HUDBA: Richard Gibbs(9.11.2007)

Hlavne spomienková záležitosť. O erotickej scéne v aute sme sa s kamošmi bavili ešte týždeň. To bolo na základke. To sú spomienky :) Ale aj bez spomienkového zaťaženia je to zábava. Tie mŕtvoly musia dostať každého...(9.2.2007)

Povedená akční parodie s hodně horkou sexy rukojmí. Není to intelektuální vrchol kinematografie, ale je to veselé, rychlé a hlavně akce se rozjíždí hned po pár vteřinách od úvodních titulků.(10.7.2011)

Budete-li mít chuť zažít napínavou akci a zároveň se pobavit, je tady divoký Senzační únos právě pro vás.(17.8.2006)

• pearl_jam

slaboučké - nicméně potěší anthony kiedis + flea :-))(17.1.2011)

Absolutní průměr americké komerční tvorby. Film je po technické stránce zvládnut skvěle. A ten zbytek (režie, scénář, herci)? Co by kdo chtěl po Američanech? Senzační únos je ideálním filmem pro nudné odpoledne, který dokáže pobavit a za pár dní na něj zapomenete.(17.12.2008)

Zopár vydarených vtipných scén z toho ešte dobrý film nemohlo spraviť... škoda, lebo obsadenie ako aj scenár boli vcelku fajn.(28.8.2006)

mať to lepšieho režiséra mohla to byť vynikajúca akčná komédia.takto je to len priemer.aj keď celkom príjemny(10.12.2003)

Kvalitná akčná jednohubka, pri ktorej i budete užívať dobrých akčných pasáži a ( výzorom ) dokonalú Kristy Swanson.(11.3.2011)

Americká, akčná komédia! No povedzme že to je druh filmu ktorým sa obvykle vyhnem. V tomto prípade ide o svetlú výnimku. Páčilo sa mi to keď som bol malý, no na moje prekvapenie to na mňa zapôsobilo aj po nedávnom zhliadnutí. Proste som sa zabával.(7.5.2011)

Tenhle film jsem v roce 1995 viděl asi třikrát a děsně se mi to líbilo. Teď po čtrnácti letech jsem to zhlídnul znova a musím říct, že je to hrozná volovina. Zápletka přihlouplá, akce chaotická a dialogy tak neskutečně primitivní, že by se hodily snad jen do českej telenovely. Ale přes to všechno je to pro mě nostaligická vzpomínka na dobu, kdy sem byl malej a blbej a všechno bylo tak nějak jednodušší.(5.4.2009)

na to ze sa to odohravalo cele v aute som sa az tak nenudil..(15.3.2006)

Tak trochu netradiční roadmovie, kterou si hlavní představitelé přímo vychutnávají. Nepřestanete se bavit.(26.8.2003)

Hehehheeeeee....rockovy soundtrack,divoke sceny,par skvelych hlasok a skvele tempoooo.....to je divocina 90tych rokov ....(20.9.2011)

Prijemne prekvapeni a rychla akcni jizda.(21.4.2011)