Reklama

Reklama

Pohádky z mechu a kapradí

(seriál)
  • angličtina Fairy Tales from Moss and Fern (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, (1968–1972), 5 h 12 min (Minutáž: 8 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Animovaná kreslená půvabná pohádka o dvou malých skřítcích Křemílkovi a Vochomůrkovi z pařezové chaloupky ukryté v mechu a kapradí. (Česká televize)

Recenze (131)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pani Jiřinkou narozprávaný Kremienok a Chocholúšik je niečo tak nádherné, že pre také veci stojí zato byť dieťaťom. Mám dojem, že dnes sú deti oberané o takéto klasiky a stretnú sa s nimi len keď ich k nim vyslovene dovedú rodičia. Bohužiaľ slovenský jazykový zákon dokázal dodrbať aj túto časť a predaboval pani herečku. Idioti. Budem hodnotiť výlučne Českú verziu. Dnes som videl po dlhých dekádach krásne večerníčky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nevím jak se mi tento večerníček líbil v dětství. Nevzpomínám si. Můj názor je ale takový- je určen spíše pro dospělé, tak to alespoň vnímám dnes. Nevím jaké drogy to pan Čtvrtek bral, ale jeho Křemíle a Vochomůrka a zejména Rumcajs, to jsou multi dimenzionální příběhy plné skrytých významů a tajných vzkazů. Jeho pohádky, to je skutečně známka punku. 100% ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

u některých večerníčků vůbec není na škodu, kdy je člověk skoukne i jako dospělý. Ono se řekne, skřítkové, a ještě tak neatraktivní (pravda, sice žijou spolu, ale ty řeči o možné čtyřprocentnosti mi přijdou hodně tendenční a ovlivněné současnou dobou), ale v chaloupce se jim dveře netrhnou, v každém druhém díle nějaká dámská, často dlouhodobější návštěva. Jinak samozřejmě Celbova hudba je naprosto dokonalá. Bohdalové skřípavý hlásek jsem ani jako dítě nemusela, ale narozdíl od Rákosníčka ho tady ještě vydržím - ale nesmí předstírat, že zpívá (a bohužel se tam zpívá (kdovíproč) docela dost). ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Pokud lze, trávívám přelom roku v kavárně Malá ryba. Jednou se nad ránem dostavila asi pětičlenná mezinárodní skupina mladých hudebníků. Šli ze štace a tady začali hrát jen tak, k nemalé radosti všech přítomných. Zlatým hřebem bylo, když dva z nich, Češi, houslista a pozounér, rozjeli znělku Křemílka a Vochomůrky. Byl jsem v nebi. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další ze série pěkných animovanách seriálových pohádek. Když jsem chodil ještě na základní školu, neustále jsem poslouchal vyprávění o dobrodružstvích Křemílka a Vochomůrky, o sledování večerníčků ani nemluvě.A samozřejmě si nedokážu představit ty 2 bez hlasu paní Bohdalové. 4*, patří mezi nejlepší ve svém žánru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikol z nápadu spisovateľa Václava Čtvrtka. (kacer4)
  • V říjnu 2021 odvysílala Česká televize digitálně restaurované Pohádky z mechu a kapradí. Součástí restaurování bylo převedení prvních 13 epizod z černobílé do barevné verze. Ještě za života výtvarníka a režiséra Zdeňka Smetany začal časově a umělecky náročný projekt digitální renovace večerníčku. (sator)

Reklama

Reklama