Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Carrie ponetflixovsku? Tak trochu, ano, ale hlavně dobrý příběh o dospívání, kde nadpřirozeno (zpočátku ne úplně jasně definované) slouží jako metafora. A potom je tu Sophia Lillis v hlavní roli. Je skvělá a málem bych nevěřil, že to je ta samá dívka, která v To zahrála suverénní Beverly. Klobouk dolů. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ len štyri hviezdy, ale to len z toho dôvodu, že záver totálne navnadil na druhú sériu, ktorá ak pôjde v týchto šlapajach, tak to bude plná palba. Seriál je inak taký experimentík. Niektorí píšu, že vykráda Stranger Things. Majú pravdu tak napoly. Atmosférou, štýlom rozprávania, skladbou aj dĺžkou častí je to úplne niečo iného. Čo si to zo Stranger Things možno trošku požičalo, tak to je mesto, ktoré ako keby zaspalo v čase, takže napriek tomu, že sa to odohráva v súčasnosti, nebyť zmienky o mobiloch, tak to človek ani nezaregistruje, ďalej sú tam rovnako štylizované hlavné postavy, ktoré ako keby do dnešnej doby ani moc nepatrili a za tretie, hudobný podmaz, ktorý je dosť retro. Ale to sú všetko len technické podobnosti. Stranger Things je úplne o inom, toto úplne o inom a nerád by som, keby to niekto zrovnával povrchne. Niekoho možno odradí, že si v jednej časti porovnávajú jebáky a všetko je to okorenené slovami "Múj denníčku", ale... ALE to je len súčasť novej formy rozprávania, ktorá od prvých troch-štyroch relatívne pokojných častí povedie do finále, pri ktorom sa nebudete vedieť dočkať druhej série, za to ručím. Pretože ako toto dokázalo vygradovať v posledných dvoch-troch častiach, to som dlho nevidel. To je napríklad aj veľký rozdiel pre tých, ktorý to prirovnávajú k Stranger Things. Každá séria bola relatívne ukončená pochmúrnym happy endom a potom v poslednej minúte prišiel twist lákajúci na ďalšiu sériu. Tu to zostalo totálne otvorené a v tom najlepšom urobili strih, ako to kedysi bolo pri kúskovaní pána prsteňov. Jednoducho pozeráte a zrazu koniec a vy si poviete, čo ti je.e starý? Tak toto musím pozrieť, keď vyjde pokračovanie. A toto je to najdôležitejšie, týmto autori splnili to, čo sa od nich očakávalo. P.S. Miniatúrna stopáž pod úrovňou sitcomov nedokáže nudiť, takže seriál je zhliadnuteľný pre každého, ktoré prekusne tie úvodné "jebáky" :) P.S.2 v obsadení na ČSFD píšu aj Finna Wolfharda, ale nejako som ho tam nepostrehol, jedine v nejakej mini úlohe, ktorú som prehliadol, ale nie je ani na imdb, takže to bude asi blud. :) ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy seriálů už jsou poměrně ohrané. Outsider objeví zničehonic superschopnosti a musí je naučit zkrotit a žít s nimi. Nicméně já tyto příběhy mám rád a tak je pro mě I Am Not Okay With This celkem povedené jednohubka, která mě zaujala především kvůli duu Bev a Stan z výborného IT. Pokud člověk čeká druhý Stranger Things, musí jít hledat jinam. Pokud ale hledá seriálovou Carrie, je zde správně. 75% ()

maxmen 

všechny recenze uživatele

Extrémně předvídatelné, neoriginální a nudné. Další stereotypní "teen" výplod Netflixu, kde najdeme "divnou a introvertní" hlavní postavu, s kamarádem, který se jí původně nelíbí a hlavní záporák filmu je kdo jiný než školní sportovec. Celý seriál je jedno velké klišé se špetkou populárního Stranger things, předpokládám, že za účelem oživení tohoto jinak zcela podprůměrného výtvoru. Jedinej Stanley to tahá. Od autora The End of the F***ing World jsem čekal víc. 45% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Je to indie komedie o dospívání? Je to sci-fi thriller o dospívání? Je to fantasy komedie? Je to vztahovka s jasně rozestavenými figurkami? Ani jedno! Výstižnější název si tenhle polotovar nabušený nevyužitým potenciálem vybrat nemohl. Jediné co to táhne na 3* je parádní casting a vizuál, což je značka Netflixu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Pandémia koronavírusu spôsobila zrušenie pripravovanej druhej série. I Am Not Okay With This tak skončilo po prvej sérii. (KukulienkaHO)
  • Bloodwitch, oblíbená kapela Stanleyho Barbera (Wyatt Oleff), byla vytvořena speciálně pro seriál. Texty a hudbu pro písně, které slyšíme, napsal Graham Coxon a nazpíval je společně s Tatyanou Richaud. (J.F.B.)

Reklama

Reklama