Fascination

Drama / Horor

Francie, 1979, 80 min

Jean Rollin

Skvělé prostředí opuštěné zámku, obklopeného vodním příkopem a jedinou cestou ven. Jelikož jsem do teď měl za sebou pouze jeden film od Rollina a to Zombie lake, nečekal jsem žádnou kvalitu. Kupodivu mě Jean dovedl příjemně překvapit. Jakási snová atmosféra se táhne celým filmem, zlodějíček se zpočátku snaží odolávat dvěma dívkám a nakonec podlehne. Pomalu ale jistě se blíží půlnoc a s ní i nachystané překvapení. Kdo by nepodlehl, když by ho na zámku držela Brigitte Lahaie, že? Rád se k tomuhle filmu zase někdy vrátím.(15.1.2012)

Jedno z najlepších diel Jeanna Rollina, ladené do snovej, posmutnelej atmosféry, s pomerne originálnym pohľadom na vampírizmus. Na Brigitte Lahaie s kosou sa nezabúda, naozaj jeden z najlepších svojských eurohorrorov zo sedemdesiatych rokov, ktorému sa atmosférou vyrovnajú snáď len najlepšie filmy Jessa Franca (FEMALE VAMPIRE, A VIRGIN AMONG THE LIVING DEAD ap.). Eurokult!(25.1.2007)

• Teardown

Erotický horor, odehrávající se počátkem 20.století ve francouzské vyšší společnosti, laděn jemně upíří tématikou. Abych pravdu řekl, toho hororu je zde podstatně méně, než-li erotických scén. Dokonce i lesbické hrátky nezůstanou stranou. Takže kdo má rád nahatý ženský s přírodním bobříkem, pobíhající s kosou, sem tam někomu vypijou krev, milující se s kýmkoli a kdekoli, nevadí mu lacinost a nevalný herecký um, minimum napětí...určitě si zde přijde na své.(31.12.2008)

Takhle má vypadat historické kostýmní drama.(16.11.2009)

• RetroMan

Anémie (chudokrevnost) byla vždy typickou nemocí lidí, kteří museli popíjet alespoň zvířecí krev kvůli své léčbě. Chuť zvířecí krve přestává stačit a tak se zrodil vampirismus (viz podobně Alžběta Bathory). Tento snímek však není ani příliš krvavý, ani zajímavý. Jedinou perlou filmu je krásná Brigitte Lahaie.(4.2.2012)

• Figuto

Braková vamperotika.(30.10.2011)