foto

Brigitte Lahaie

  • nar. 12.10.1955 (63 let)
    Tourcoing, Nord, Francie

Biografie

Brigitte Lahaie se narodila 12. října 1955 v Tourcoing na severu Francie. Její rodné jméno zní Brigade Van Meerhaegue.

Svou hereckou kariéru začala Brigitte již ve věku 15 let s menší rolí ve filmu AFRICA EROTICA (1970). Poté se ve filmech neobjevovala až roku 1976. Jen rok po legalizaci tvrdé pornografie ve Francii, začíná kariéra Brigitte. Kariéra se ale upíná k rolím, které mohou být těžko oceněny za kvalitní herecké výkony. To ale neznamená, že by Brigitte nepředvedla zajímavé výkony. Naopak se prý nad některými dalo i žasnout. Ač se jedná o pornografický průmysl, rozhodl jsem se biografii Brigitty napsat a to ze tří důvodů. Prvním důvodem je to, že nehrála jen ve filmech pornografických. Druhým je to, že ve svém oboru byla asi opravdu dobrá, když dosáhla na označení první francouzská porno hvězda. Třetím důvodem je její účast v nazisploitation snímku BORDEL SS (1978).

173cm vysoká blondýnka s váhou 54 kg vystupovala ve svých filmech s různými pseudonymy jako Brigitte Simonin, Fanny, Brigitte Bordeaux, Brigitte Lahaye či Brigitte Van Meerhaegue. Pornografických filmů natočila Brigitte mezi roky 1976 a 1980 téměř 100. Hlavním režisérem těchto filmů byl Jean Rollin. Ten se také snažil prosadit Brigitte i pro natáčení klasických filmů a tak jí nabídl malou roli v zombie hororu LES RAISINS DE LA MORT (1978). Její výkon byl pro Jeana uspokojením a tak jí nabídl další roli, která je možná nejznámější film s Brigitte. Jedná se o erotický horor FASCINATION (1979), kde hrála Brigitte v roli Evy společně s Francou Mai dvojici svůdných žen, které jsou součástí upírského spolku.

Roku 1980, na vrcholu své popularity, se Brigitte rozhodla skoncovat s její kariérou v porno průmyslu a objevuje se v tradičních filmech. Role striptérek a svůdných žen , už jí ale neopustí. Natáčí i snímky nazisploitation žánru.

V roce 1996 okomentovala Brigitte svou kariéru ve filmech pro dospělé asi takto: „Nevadí mi mluvit o těchto filmech, neboť jim hodně dlužím. Udělaly mě známou a bylo by směšné ty filmy popírat. Byla jsem první francouzská porno hvězda a tato pověst mi zůstane. Svou práci jsem milovala a bylo pro mě opravdu důležité, tu práci dělat. Byla jsem velmi plachá a nejistá sama sebou, ale tyto filmy mi daly hodně sebevědomí. Nicméně,  jsem udělala mnoho jiných věcí a je tak trochu divné, že lidé mají zájem především o tento aspekt mého života".

Rokem 1980 tedy přichází další část kariéry Brigitte. V hororovém sci-fi snímku LA NUIT DES TRAQUÉES (1980), hrála roli Elysabeth. U nás je velice známá komedie s Pierrem Richardem z roku 1980 LE COUP DU PARAPLUIE (RÁNA DEŠTNÍKEM). Zde si zahrála Brigitte dívku v bazénu, když se tam předváděl Gert Fröbe jako velryba. V roce 1990 se podílela na natáčení americké filmu HENRY & JUNE. Významnou rolí kariéry Brigitte je zajisté Mademoiselle Vicky v hororovém snímku CALVAIRE (2004). Za toto drama získal režisér a scénárista Fabrice Du Welz několik ocenění.

Jako režisérka si zkusila natáčení pornografického snímku roku 2000. Sama psala i scénář a film se jmenuje MA SEXUALITĚ DE A A X.

V roce 1987 zkoušela Brigitte štěstí také na dráze zpěvačky popu, ale její singl Caresse Tendresse, nezaznamenal větší úspěch.  V říjnu roku 2004 se Brigitte stala „dvojkou" nové politické strany „Aujourd'hui autrement".

Brigitte je vášnivým fanouškem jezdectví, a to od doby, když jako malá viděla film WHITE MANE (BÍLÁ HŘÍVA) 1953. Pro rádio komentovala v roce 2012 jezdecké události olympijských her v Londýně.

LAHAIE, l'AMOUR ET VOUS je název talk show o sexualitě a lidských vztazích, který na vlnách francouzského rádia běží denně od 14:00 do 16:00hod a jehož hostitelkou je právě Brigitte. Jako hostitelka vystupovala rovněž v televizi na kabelové stanici, v talk show  FRENCH X. Nejnověji si Brigitte vybral režisér Fabrice Grange pro roli Alice v dramatu LE BONHEUR (2013).

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2013 Le bonheur
2004 Kalvárie
2002 La fiancée de Dracula
2000 Dame pipi, La
1997 Les Deux orphelines vampires
1993 Illusions fatales
1990 Henry a June
1989 Big Orgy, The
1988 Dark Mission (Operación cocaína)
Le diable rose
1987 Anthologie du plaisir, L'
Faceless
Johnny Monroe (TV film)
On se calme et on boit frais à Saint-Tropez
Thérèse II la mission
1986 Couteau sous la gorge, Le
L'Exécutrice
Suivez mon regard
1985 Brigade des moeurs
Joy a Joan
1984 France interdite, La
1983 Sechs Schwedinnen auf der Alm
Éducation anglaise
1982 Brigades vertes, Les (TV film)
Electric Blue 5
Hot Action
Julchen und Jettchen, die verliebten Apothekerstöchter
N'oublie pas ton père au vestiaire...
Paul Raymond's Erotica
1981 Antoine et Julie (TV film)
Deux gamines
Diva
Enquêtes
Illusions Within Young Girls
Kdo nastaví kůži
Les paumées du petit matin
Parties très spéciales
Si ma gueule vous plaît...
Échapées, Les
1980 Die Nichten der Frau Oberst
Enfilées, Les
Gefangene Frauen
La nuit des traquées
Le Retour des veuves
Le journal érotique d'une Thailandaise
Les Petites écolières
Maîtresse pour couple
Rána deštníkem
Sechs Schwedinnen von der Tankstelle
Segrete esperienze di Luca e Fanny, Le
1979 Anna cuisses entrouvertes
Cette malicieuse Martine
Chouchou de l'asile, Le
Estivantes pour homme seul
Fascination
Histoire des 3 petits cochons, L'
Héritière, L'
I jako Ikarus
Je brûle de partout
New Generation
Parties chaudes
Photos scandale
Pénétrations méditéranéennes
Pénétrez-moi par le petit trou
Sechs Schwedinnen im Pensionat
Une femme spéciale
1978 Auto-stoppeuses en chaleur
Bijou d'amour, Le
Blondes humides
Bordel SS
Bouches expertes
Caresses Infernales
Chaleurs intimes
Chattes, Les
Chaude et perverse Emilia
Clinique des fantasmes, La
Couple cherche esclave sexuel
Cuisses infernales
Etreintes
Excès pornographiques
Festival érotique
Fièvres nocturnes
Hrozny smrti
Je suis à prendre
La Maison des phantasmes
Langues cochonnes
Nathalie dans l'enfer nazi
Ondes brûlantes
Porno Roulette
Prends-moi de force
Rabatteuse, La
Rentre c'est bon
Secrétaires sans culotte
Soumission
Touchez pas au zizi
Tout pour jouir
Viol
Viol, la grande peur
1977 Arrête, tu me déchires
Belles d'un soir
C'est la fête à mon cul
Cathy, fille soumise
Couples en chaleur
Entrecuisses
Face cachée d'Hitler, La
Grande mouille, La
Indécences 1930
Inonde mon ventre
Je suis une belle salope
Jouir jusqu'au délire
Mouillette, La
Parties fines
Plaisirs fous, Les
Sarabande porno
Touchez pas aux zizis
1976 Vibrations sensuelles
1970 Africa Erotica

TV seriály

2013 Unknown Movies (TV seriál) - a.z.
1983 Le lavabo (TV seriál)

Dokumentární

2014 Les Filles d'Eve et du Serpent
2013 Le dernier film de Jess Franco
2007 Brigitte et moi - a.z.
1999 Eurotika! (TV seriál)
1996 Un siècle de plaisir - voyage à travers l'histoire du hard (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2015 Le divan de Marc-Olivier Fogiel (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2003 Le grand concours des animateurs (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1999 C'est au programme (TV pořad)
1998 Le plus grand cabaret du monde (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1988 Questions pour un champion (TV pořad)
1987 Sacrée soirée (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace