Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

kajas 

všechny recenze uživatele

V adventním čase, kdy bychom měli všichni zpomalit a užívat si přítomnost našich blízkých, je zároveň více než vhodné pustit si nějakou pěknou pohádku. A kdo by snad byl otrávený z každoročních televizních repríz našich filmových klasik, může si vybrat i v aktuální nabídce Netflixu. "Klaus" nás s přítelem nalákal hlavně díky velmi příznivému hodnocení a musím potvrdit, že se jedná o hodně povedený kousek - animace nedosahuje takových kvalit jako filmy Pixaru, ale má svoje kouzlo, stejně jako celý příběh o mladém nezodpovědném pošťákovi, kterému otec nařídí založit poštovní úřad ve vzdáleném městečku, kde jsou na sebe všichni obyvatelé zlí. A jak už to tak v pohádkách bývá, hlavní hrdina půjde do sebe a jeho přispěním se polepší i ostatní... moc hezky vymyšlený vznik legendy o Santa Clausovi, který doslova zahřeje u srdce. Snad se jednou dostane i na české televizní obrazovky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejde o jeden z najlepších animákov, aký som kedy videl. Aktuálne hodnotenia (zatiaľ menej ako 4000 a status člena top 60 najlepších filmov) sú prehnané, ale...Klaus vyzerá, ako keby ste vypulírovali starý animák od Disneyho. Kocháte sa a hovoríte si, že už dlho nič tak príjemne nepáchlo ceruzkou. Vďaka tomu nebude podliehať starnutiu ako Pixarovky. Zároveň je tu veľká šanca, že sa zaradí medzi vianočné klasiky, pretože okrem čarokrásnej animácie ponúka skvelé (zne)využitie Santa Clausa. Dostanete dobre, a pritom jednoducho vymyslenú verziu toho ako, a prečo vznikli jednotlivé tradície. A príde aj na nefalšované "disneyovské" emócie. V kategórii Vianoc topka, v celoročnej nadpriemer. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Ono se řekne, že je to film o začátcích Santa Clause. Na první pohled clishé téma, které plodí tuctové snímky. Většinou to tak je, ale řekl bych, že ne v tomhle případě. Jsem rád za tuto animaci, která dnes není typická a je současně zajímavá. Trochu to připomínalo animáky před Pixarem. A pokud jde o příběh, má v sobě něco, co se vás dotkne. Takové to něco, co se těžko popisuje. Ale je to tam. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Červenobílého tlouštíka, kterého si jednoho dne vymysleli u Coca-Coly, fakt nesnáším, protože je rozpínavější než guma u jeho červených tepláků. Proto jsem si nemyslel, že by mě mohl bavit pohled do jeho minulosti, která musela být logicky stejně zmanipulovaná jako život největšího z tesařů. A ejhle, mýlil jsem se. Španělé přišli s parádní animací, skvělým příběhem a výbornými postavami a já jsem si to naprosto užíval. Fakt dobrá práce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama