Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Každý dobrý čin vykřesá další." Klaus, co se týče příběhové linie okolo mladého pošťáka zažívajícího svůj morálně niterný zvrat, nenabízí nic neviděného, podává však velice originální pohled na "mýtus" okolo veleznámého tlouštíka v červeném kabátku, rozdávajícího radost dětem široko daleko. První záběry ze Smeerensburgu měly takřka burtonovský nádech, poté už začalo přibývat na barvách a všudypřítomné dobré náladě, které však nebylo úplně přáno. Zaujaly mě nesčetné nápady okolo postavy Klause, které dnes člověk vnímá jako něco už dávno zažitého - viz sobi, cesta komínem, dílna s hračkami, pomocníci (zakomponování Laponců do děje bylo opravdu kouzelné). Vedle toho musím zmínit nádhernou animaci, která, byť dvojrozměrná, měla neskutečně plastický nádech. BAFTA byla v tomto případě zasloužená! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší animovaná pohádka, ne-li vůbec to nejlepší, co kdy bylo o tom tlustém ňoumovi v červeném natočeno. Má to srdce a hloubku a nic nepodsouvá divákům nijak násilně. Skutečně vtipný a heboučký příběh, do kterého se chcete zabalit jako do teplé nadýchané deky. Smekám svůj širák před Sergiem Pablosem, který se postavil na vlastní hnátičky a Disneymu a Pixaru vytřel zrak na jejich vlastním písečku. Jen tak dál, houšť a větší kapky, ať se ta hovada ze zámoří také trochu snaží. 90% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animáky moc nevyhledávám, neboť ve většině případů nebývají mým šálkem kakaa. Tato španělská variace příběhu o začátcích Santa Clause je však příjemnou výjimkou. Tohle mi zkrátka sedlo snad po všech stránkách. Líbila se mi animace. Líbilo se mi jak vtině byly napsané jednotlivé postavy. Líbil se mi relativně jednoduchý a velice milý děj, který měl moc příjemné tempo. Ideální je tento snímek konzumovat během vánočních svátků. Vánoční atmosféra na mě ovšem dýchla i na počátku jara. [80 %] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, než som si zvykol na vizuál tohto kúzelného a originálneho vianočného animáku a chvíľu mi aj trvalo, kým mi došlo, ktorá bije. Pričom už len samotný názov je spoiler. A obsah tu som si neprečítal, našťastie. Originálne premyslený príbeh, ktorý chytí za srdce snáď každého diváka, pozerať ho však treba výhradne počas vianočných sviatkov. Musím sa však priznať, že ma animácia až tak nepresvedčila, jej koncept mohol byť viac dovarený, ale nakoniec ide iba o výčitku z kategórie tých menej smerodatných. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama